Corendon Vitality Hotel Amsterdam geopend

10 februari 2015
Corendon Vitality Hotel Amsterdam geopend

De deuren van het 263 kamers tellende, viersterren Corendon Vitality Hotel Amsterdam zijn geopend voor het grote publiek. Omgeven door
duurzame innovaties en Fairtrade producten kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes in AY Restaurant & Bar en de moderne kamers. De Vitality Spa van 1000 m² en de cockpitsuite met een Boeing 737 cockpit en flightsimulator worden later deze maand geopend.

*Nieuw West*
Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam ligt zeer centraal in het stadsdeel Nieuw West en beschikt over vele faciliteiten voor een heerlijk verblijf. Door de goede bereikbaarheid is het hotel een perfecte locatie voor zowel zakelijke als vrijetijdsgasten.

"MEER LEZEN OVER CORENDON? KLIK HIER!":http://www.hospitality-management.nl/?q=corendon&x=zoeken

*Duurzaamheid*
Het hotel is van origine een bijna vijftig jaar oud kantoorpand. In plaats van het gebouw te slopen heeft Corendon gekozen voor een duurzame oplossing; het pand volledig strippen en uitbreiden met etages. Alle installaties zijn vernieuwd en zorgen voor een minimale energieconsumptie. Het hotel heeft warmtepompen en een warmtekracht koppeling. Een koude bron en een warmte bron zullen hierdoor zorgen voor een bijna klimaat neutrale operatie met minimale CO2-uitstoot.

Ook het interieur is voorzien van milieuvriendelijke materialen en producten. Het tapijt is 100 procent gerecycled en het gehele hotel is voorzien van LED verlichting. De volledig recyclebare bedden zijn speciaal ontwikkeld voor Corendon Hotels & Resorts en het bedlinnen is gemaakt van 100 procent biologisch Fairtrade katoen.
Culinair genieten in AY Restaurant & Bar
In het AY Restaurant, genoemd naar de oprichters van Corendon; Atilay Uslu en Yildiray Karaer, krijgen de gasten mediterrane gerechten voorgeschoteld, gemaakt met producten uit de regio. Ook zijn de favoriete gerechten van Atilay en Yildiray op de kaart terug te vinden, net als de beroemde saus van Atilay uit de tijd dat hij een eigen shoarmazaak had.

*AY Bar*
De AY Bar is een combinatie van een moderne bar en een gezellige, sfeervolle pub. Bezoekers kunnen hier genieten van een vers gemaakte cocktail of onder het genot van een wijntje of een biertje ontspannen in het pub-gedeelte terwijl ze naar het nieuws of een sportwedstrijd kijken.
Vitality Spa
Het Corendon Vitality Hotel beschikt over een Spa & Wellness center van ruim 1000 m2 waar gasten volledig tot ontspanning kunnen komen. Liefhebbers kunnen zich eerst in het zweet werken in de fitnessruimte om vervolgens bij te komen in de Finse sauna, de hamam, het stoombad of het zwembad. Voor pure verwennerij en om het welzijn van de gasten te verhogen zijn er vijf behandelkamers waar diverse behandelingen mogelijk zijn en ook is er een barbershop.

*Vitality Spa*
Een innovatief en uniek aspect in de Vitality Spa is het indoor strand waar gasten het hele jaar door in een complete strandsetting kunnen genieten van ‘de zon’. In de Vitality Bar wordt voor de inwendige mens gezorgd met smoothies, sapjes en een grote verscheidenheid aan gezonde en overheerlijke salades en sandwiches.

*Overnachten in stijl*
Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam beschikt over 263 moderne kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers zijn modern ingericht en hebben alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf, zoals inloopdouche, minibar en een 42-inch Smart-tv’s Het hotel heeft fors geïnvesteerd in het faciliteren van snel internet wat een vereiste is voor de hedendaagse reiziger. Het unieke van dit hotel is de 737 cockpitsuite. Deze bijzondere kamer van maar liefst 120 m2 is voorzien van een cockpit van een Boeing 737, inclusief flightsimulator. Daarnaast beschikt de suite over een aparte woon- en slaapkamer.

*Zorgbehoevende gasten*
Voor gasten die, al dan niet tijdelijk, zorgbehoevend zijn, heeft Corendon 14 vitality kamers, waarbij de voorzieningen zijn aangepast voor gasten die minder mobiel zijn, in een rolstoel zitten of revalideren na een operatie. Naast de ‘inroom gym’ kunnen zij ook gebruikmaken van de fitness en de behandelruimtes.
Van de internationale reiziger tot de lokale buurtbewoner, iedereen is van harte welkom om de sfeer in dit bijzondere hotel te komen ervaren.

*Corendon*
Corendon Hotels & Resorts is de jongste dochteronderneming van de Corendon Group en ontwikkelt innovatieve hotels in Europese hoofdsteden en op diverse vakantiebestemmingen. Doel is om aantrekkelijke hotels te bieden met een ideale prijs-kwaliteitverhouding, waar zowel toeristen als zakelijke gasten zich thuis voelen.

Corendon, opgericht in 2000, is een snelgroeiende en toonaangevende touroperator en luchtvaartmaatschappij op de Nederlandse en Belgische markt. In 2014 verzorgde Corendon met veel plezier de reis voor meer dan 650.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Corendon is echter meer dan een belangrijke speler op de vakantiemarkt. Naast het Corendon Vitality Hotel Amsterdam bezit en opent Corendon hotels aan de Turkse stranden, zoals in Antalya, Bodrum, Çe?me en Alçati, maar ook op Noord-Cyprus.

Ook in Nederland heeft Corendon grote plannen. Naast het Corendon Vitality Hotel Amsterdam valt ook The College Hotel onder het management, evenals het kantorencomplex ‘Skyline Plaza’, bekend als het Sony gebouw, waarvan een deel van het complex zal worden ontwikkeld tot hotel.

Overig nieuws