Couverts lanceert module voor ketens

1 oktober 2012
Couverts lanceert module voor ketens

Na een uitgebreide pilotperiode bij diverse restaurants lanceert "Couverts":http://www.couverts.nl een nieuwe module binnen het reserveringssysteem, speciaal voor restaurantketens en hotels met meerdere outlets.

*Totaaloverzicht*
De module geeft gebruikers in een centraal dashboard een totaaloverzicht van de beschikbare capaciteit in de verschillende aangesloten restaurants. Hierdoor behoort apart inloggen per restaurant of het gebruik van meerdere papieren agenda’s op verschillende locaties tot het verleden.

*Behoefte*
De aanpassing is gerealiseerd naar aanleiding van een verzoek van Grand Hotel Huis ter Duin die de tafelindeling van zijn restaurants wilde optimaliseren. Paul Wiertz, Manager Couverts: “Deze optimalisatie van het reserveringssysteem is een belangrijke stap in het gebruiksgemak en efficiency voor de Front Office, salesafdelingen en andere agendabeheerders. Door de co-creatie met Huis ter Duin profiteren nu al onze relaties van deze nieuwe module. Dit is ook onze filosofie. Couverts ontwikkelt functionaliteiten naar de behoefte van de markt en maakt deze vervolgens beschikbaar voor alle gebruikers.”

*Versoepeling*
Yuri Dries, F&B Manager Huis ter Duin: “Door Couverts te gebruiken is de communicatie binnen de diverse afdelingen omtrent tafelreserveringen versoepelt. Onze Front Office kan in een oogopslag zien in welke outlets er nog plek is. Is er in bijvoorbeeld Restaurant LaTour geen plek meer, dan wordt er direct gekeken of er in Breakers Beachhouse nog tafels vrij zijn. Zo kunnen onze gasten geïnformeerd worden op diverse locaties binnen het hotel. De reservering staat vervolgens met een klik in de centrale digitale agenda.”

*Verdere koppeling*
Ondertussen gebruiken restaurants van onder andere NH Hotels, Van der Valk, Bilderberg en Golden Tulip met tevredenheid de nieuwe functionaliteit. In overleg met deze relaties bekijkt Couverts op dit moment de mogelijkheden voor een eventuele integratie met reserveringsystemen voor hotelkamers.

~Frank Lindner~

Overig nieuws