Couverts lanceert module voor ketens

1 oktober 2012 |
Couverts lanceert module voor ketens<

Na een uitgebreide pilotperiode bij diverse restaurants lanceert Couverts een nieuwe module binnen het reserveringssysteem, speciaal voor restaurantketens en hotels met meerdere outlets.
Totaaloverzicht
De module geeft gebruikers in een centraal dashboard een totaaloverzicht van de beschikbare capaciteit in de verschillende aangesloten restaurants. Hierdoor behoort apart inloggen per restaurant of het gebruik van meerdere papieren agenda’s op verschillende locaties tot het verleden.

Behoefte
De aanpassing is gerealiseerd naar aanleiding van een verzoek van Grand Hotel Huis ter Duin die de tafelindeling van zijn restaurants wilde optimaliseren. Paul Wiertz, Manager Couverts: “Deze optimalisatie van het reserveringssysteem is een belangrijke stap in het gebruiksgemak en efficiency voor de Front Office, salesafdelingen en andere agendabeheerders. Door de co-creatie met Huis ter Duin profiteren nu al onze relaties van deze nieuwe module. Dit is ook onze filosofie. Couverts ontwikkelt functionaliteiten naar de behoefte van de markt en maakt deze vervolgens beschikbaar voor alle gebruikers.”

Versoepeling
Yuri Dries, F&B Manager Huis ter Duin: “Door Couverts te gebruiken is de communicatie binnen de diverse afdelingen omtrent tafelreserveringen versoepelt. Onze Front Office kan in een oogopslag zien in welke outlets er nog plek is. Is er in bijvoorbeeld Restaurant LaTour geen plek meer, dan wordt er direct gekeken of er in Breakers Beachhouse nog tafels vrij zijn. Zo kunnen onze gasten geïnformeerd worden op diverse locaties binnen het hotel. De reservering staat vervolgens met een klik in de centrale digitale agenda.”

Verdere koppeling
Ondertussen gebruiken restaurants van onder andere NH Hotels, Van der Valk, Bilderberg en Golden Tulip met tevredenheid de nieuwe functionaliteit. In overleg met deze relaties bekijkt Couverts op dit moment de mogelijkheden voor een eventuele integratie met reserveringsystemen voor hotelkamers.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Kontakt der Kontinenten opent ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’ met hybride evenement

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opent op vrijdag 4 september het gloednieuwe ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’. Met de realisatie van KonneKt biedt het conferentiehotel niet alleen meer zitplaatsen in het restaurant én een verbeterde logistiek, maar genieten gasten voor...

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: