Crisis beïnvloedt vakantie Nederlanders

19 juni 2013
Crisis beïnvloedt vakantie Nederlanders

De economische crisis heeft dit jaar meer invloed op de vakantie. Bijna de helft van de Nederlanders zegt dat hun vakantiegedrag wordt bepaald door de crisis; minder vaak of niet
op vakantie gaan neemt de overhand. Zes procent minder Nederlanders (74 procent) gaan dit jaar op vakantie, in 2012 was dit nog 80 procent. Daarnaast zegt 25 procent van de ondervraagden dit jaar nog minimaal eenmaal op vakantie te gaan, vorig jaar was dit 40 procent.

*Jongeren en rijken*
Bijna 70 procent van de jongeren en de hogere inkomensklassen zich niets van de crisis aan te trekken, maar ze verlagen wel de vakantiefrequentie.

Als een vakantie geboekt wordt, is Nederland als vakantieland iets populairder geworden, terwijl het buitenland ligt daalt.

Dit alles blijkt uit de Zomer Zekerheidsindex 2013 van Nationale-Nederlanden. De index is als geheel met 1 punt gestegen naar 58 punten. Uit de halfjaarlijkse index blijkt tevens dat Nederlanders ondanks iets meer vertrouwen in de internationale economie, minder vertrouwen in zichzelf hebben (83 naar 78 punten) en in Nederland.

~Frank Lindner~

Overig nieuws