De Horeca Academie opent een nieuwe vestiging in Houten

14 maart 2019 | Yonne van Geene

De Horeca Academie en het landelijk opererende SVO zijn al jaren partners in het verzorgen van horeca opleidingen en gaan nu een nieuwe vestiging openen in Houten. De Horeca Academie gaat per september 2019 van start met de aanbieding van de volgende opleidingen: kok, Zelfstandig werkend kok, Horeca Ondernemer Manager en Leidinggevende keuken.

Directeur Horeca Academie, Antoine Defesche: “Wij bieden praktijkgerichte mbo-opleidingen en trainingen speciaal ontwikkeld voor én door horeca professionals. Wij onderscheiden ons doordat we werken met kleine klassen en je bij ons op elk moment in het jaar met de opleiding kunt beginnen. Wij lopen voorop in het gebruik van e-learning en door de onderwijstijd zo veel mogelijk praktijkgericht in te vullen. Onze doelgroep is vooral volwassenen en omscholers, daarnaast faciliteren wij een leven lang leren." 

"Feitelijk hebben wij ons de laatste jaren steeds meer ontpopt tot een bedrijfsschool voor de horecabranche." Gaat Antoine verder. "Onze studenten zijn volwassenen die in de horeca werken of willen werken. We bedienen dus bedrijven, medewerkers, omscholers, bijscholers, statushouders, ex-gedetineerden en anderstaligen. Maar onze belangrijkste doelgroep is en blijft de mensen die in de Horeca werken. Kleinschalig maar gewoon erg goed onderwijs kenmerkt ons. We merken de laatste tijd steeds vaker dat ook mensen van buiten de regio  Noord- en Zuid-Holland best bij ons zouden willen studeren maar de afstand te groot vinden. Met een vestiging in het centraal gelegen Houten kunnen we een groot gebied gaan bedienen met onze opleidingen.”

Samenwerking

Karel de Leest bestuursvoorzitter SVO: “We gaan niet over 1 nacht ijs, wij werken immers al 5 jaar samen met de Horeca Academie. Deze samenwerking is in de loop der jaren alleen maar hechter geworden en we maken nu een nieuwe stap hierin door de Horeca Academie in de gelegenheid te stellen om een vestiging te openen op onze locatie in Houten. Deze stap past gewoon erg goed bij de missie van SVO om hoogstand beroepsonderwijsonderwijs in de foodsector aan te bieden juist ook in deze regio.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Case Study Strandhotel

Cadzand is nogal op de schop gegaan. Mega-ontwikkelingen in hotels, appartementen en een prachtige nieuwe haven. Op de kuststrook dan. Net zoals bij veel van de Belgische kustdorpen kost hier een appartementje met direct zicht op zee minstens 6.000 euro per vierkante meter. Direct achter het eerste ...

Ontbijt
Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?

Het hotelontbijt is in beweging. En hoe. Waar voorheen hotels bijna zonder uitzondering kozen voor het traditionele buffet, zijn veel hoteleigenaren tegenwoordig genoodzaakt verder te kijken. “Zelfs de AH To Go is een concurrent.” Rino Soeters is eigenaar van LBG Hotels. Een hotelgroe...

Onderwijs
Versnelde opleiding ROC Mondriaan biedt kansen voor hotelsector

De International Hotel and Management School van ROC Mondriaan sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met een aantal gerenommeerde hotelketens en een congreslocatie om studenten versneld klaar te stomen voor een baan in de hotelsector. Daardoor kunnen studenten via een verkort traject binnen tw...

Hotelbouwplannen Opening
[FOTO'S] easyHotel met 153 kamers geopend bij Amsterdam Airport Schiphol

easyHotel Benelux heeft vorige week de deuren van haar nieuwste vestiging Amsterdam Airport Schiphol volledig geopend. Deze negende vestiging van easyHotel Benelux is met maar liefst 153 kamers het grootste hotel tot nu toe van dit snelgroeiende label. Sinds afgelopen juli was een gedeelte van de...

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: