De Kromme Dissel geeft kookboek uit

30 juni 2009 |
De Kromme Dissel  geeft kookboek uit<

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft sinds vandaag een eigen kookboek: No. 1. Het eerste exemplaar van het boek is vanmiddag door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum, tijdens een speciale lunch voor genodigden. Met het gereedkomen van een eigen boek is nu een langgekoesterde wens van medewerkers en gasten van De Kromme Dissel verwezenlijkt.

Naast een groot aantal recepten van Berentsen geeft de uitgave een beeld over het restaurant, het team en de passie van de mensen die er werken. Diverse leden van de witte en zwarte brigade komen aan het woord over hun restaurant. Naast chef-kok Tonny Berentsen zijn dat de sous-chefs Sierk Buwalda en Jeroen Hoogsteder, maître Iddo Krips, gastheer Robert van Silfhout, gastvrouw Stephanie Remmerswaal en sommelier Dolf van Drempt.

"Onze inspiratie stopt nooit en komt uit allerlei verschillende hoeken. We werken met de mooiste producten. Vis komt rechtstreeks van het schip en de groenten en het fruit uit de regio. Ieder heeft zijn eigen ideeën, maar samen komen we tot een uitgebalanceerd samenspel van smaken. Enthousiasme is altijd onze ‘drive’", aldus Berentsen in het boek.

De titel van het boek, No. 1, is bewust gekozen. Het verwijst naar het feit dat De Kromme Dissel al 38 jaar een Michelinster bezit en daarmee nummer 1 staat op de ranglijst van de langste onafgebroken ster in Nederland.
Berentsen: “Bovendien is het boek gemaakt voor de gasten, die voor ons op nummer 1 staan. De gerechten in het boek zijn onze ‘signatuur’-gerechten, ofwel de nummer 1 gerechten van de Kromme Dissel. Het boek is een uiting van onze filosofie: 1 team met een gezamenlijke missie.”

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-kromme-dissel--geeft-kookboek-uit/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: