De Kromme Dissel geeft kookboek uit

30 juni 2009 |
De Kromme Dissel  geeft kookboek uit<

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft sinds vandaag een eigen kookboek: No. 1. Het eerste exemplaar van het boek is vanmiddag door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum, tijdens een speciale lunch voor genodigden. Met het gereedkomen van een eigen boek is nu een langgekoesterde wens van medewerkers en gasten van De Kromme Dissel verwezenlijkt.

Naast een groot aantal recepten van Berentsen geeft de uitgave een beeld over het restaurant, het team en de passie van de mensen die er werken. Diverse leden van de witte en zwarte brigade komen aan het woord over hun restaurant. Naast chef-kok Tonny Berentsen zijn dat de sous-chefs Sierk Buwalda en Jeroen Hoogsteder, maître Iddo Krips, gastheer Robert van Silfhout, gastvrouw Stephanie Remmerswaal en sommelier Dolf van Drempt.

"Onze inspiratie stopt nooit en komt uit allerlei verschillende hoeken. We werken met de mooiste producten. Vis komt rechtstreeks van het schip en de groenten en het fruit uit de regio. Ieder heeft zijn eigen ideeën, maar samen komen we tot een uitgebalanceerd samenspel van smaken. Enthousiasme is altijd onze ‘drive’", aldus Berentsen in het boek.

De titel van het boek, No. 1, is bewust gekozen. Het verwijst naar het feit dat De Kromme Dissel al 38 jaar een Michelinster bezit en daarmee nummer 1 staat op de ranglijst van de langste onafgebroken ster in Nederland.
Berentsen: “Bovendien is het boek gemaakt voor de gasten, die voor ons op nummer 1 staan. De gerechten in het boek zijn onze ‘signatuur’-gerechten, ofwel de nummer 1 gerechten van de Kromme Dissel. Het boek is een uiting van onze filosofie: 1 team met een gezamenlijke missie.”

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/de-kromme-dissel--geeft-kookboek-uit/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
“Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten”

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: