GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

1 november 2010 |
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het jaar: De Librije. Niven Kunz werd uitverkoren tot Belofte van het jaar. Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat werd verkozen tot Chef van het Jaar. De top bleef dit jaar ongewijzigd.

Twee nieuwe categorieën
GaultMillau reikte dit jaar twee nieuwe awards uit: één voor het duurzaamste restaurant en de zogeheten 'smiley-award' voor het restaurant met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een menu onder de 40 euro. Sonoy in Emmeloord ging er met eerstgenoemde award vandoor, terwijl Brasserie 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) breeduit kon glimlachen met het in ontvangst nemen van de prijs-plezier award.

Geen wijzigingen in top
Sergio Herman's restaurant Oud Sluis blijft de nummer één in de nieuwe gids. Drie restaurants, dezelfde als vorig jaar, volgen met 19,5 punten op de voet. Het zijn: De Librije in Zwolle, InterScaldes in Kruiningen, en Beluga in Maastricht. De Leest in Vaassen behoudt zijn 19 punten.

Stijgers en dalers onder de 'achtervolgers'
In een groep van negen restaurants met 18 punten heeft Boreas in Heeze zich gemeld. Herberg Onden de Linden in Aduard, Apicius in Bakkum, Toine Hermsen in Maastircht en Ron Blaauw in Ouderkerk gaven een puntje toe en daalden naar 17 punten.

Het houdt niet op voor Herman
Er was nog meer succes voor Sergio Herman. Resto-Bar Pure-C in Cadzand waar de chef-kok zijn naam en visie aan heeft verbonden kreeg in een keer 16 punten.

Alle nog niet genoemde awards
• Hotel van het Jaar: Kruisherenhotel in Maastricht.
• Gastheer/-vrouw van het Jaar: Pasquinel Kolk van Ciel Bleu Okura Hotel Amsterdam.
• Talentvol Gastheer/-vrouw van het Jaar: Iete Braeken van De Lindenhof in Nuenen.
• Sommelier van het Jaar: Edger Groeneveld van Het Koetshuis in Bennekom.
• Talentvol Sommelier van het Jaar: Adrian Zarzo Habraken van restaurant Ivy in Rotterdam.
• Wijn-spijsspecialist van het Jaar: Nadine Mögling van Bij Jef Restaurant & Hotel Texel.
• Wijnkaart van het Jaar: restaurant Fred in Rotterdam.
• Terras van het Jaar: Aan de Poel in Amstelveen.

Foto: Kokswereld.nl

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: