GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

1 november 2010 |
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd<

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het jaar: De Librije. Niven Kunz werd uitverkoren tot Belofte van het jaar. Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat werd verkozen tot Chef van het Jaar. De top bleef dit jaar ongewijzigd.

Twee nieuwe categorieën
GaultMillau reikte dit jaar twee nieuwe awards uit: één voor het duurzaamste restaurant en de zogeheten 'smiley-award' voor het restaurant met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een menu onder de 40 euro. Sonoy in Emmeloord ging er met eerstgenoemde award vandoor, terwijl Brasserie 't Amsterdammertje (Loenen a/d Vecht) breeduit kon glimlachen met het in ontvangst nemen van de prijs-plezier award.

Geen wijzigingen in top
Sergio Herman's restaurant Oud Sluis blijft de nummer één in de nieuwe gids. Drie restaurants, dezelfde als vorig jaar, volgen met 19,5 punten op de voet. Het zijn: De Librije in Zwolle, InterScaldes in Kruiningen, en Beluga in Maastricht. De Leest in Vaassen behoudt zijn 19 punten.

Stijgers en dalers onder de 'achtervolgers'
In een groep van negen restaurants met 18 punten heeft Boreas in Heeze zich gemeld. Herberg Onden de Linden in Aduard, Apicius in Bakkum, Toine Hermsen in Maastircht en Ron Blaauw in Ouderkerk gaven een puntje toe en daalden naar 17 punten.

Het houdt niet op voor Herman
Er was nog meer succes voor Sergio Herman. Resto-Bar Pure-C in Cadzand waar de chef-kok zijn naam en visie aan heeft verbonden kreeg in een keer 16 punten.

Alle nog niet genoemde awards
• Hotel van het Jaar: Kruisherenhotel in Maastricht.
• Gastheer/-vrouw van het Jaar: Pasquinel Kolk van Ciel Bleu Okura Hotel Amsterdam.
• Talentvol Gastheer/-vrouw van het Jaar: Iete Braeken van De Lindenhof in Nuenen.
• Sommelier van het Jaar: Edger Groeneveld van Het Koetshuis in Bennekom.
• Talentvol Sommelier van het Jaar: Adrian Zarzo Habraken van restaurant Ivy in Rotterdam.
• Wijn-spijsspecialist van het Jaar: Nadine Mögling van Bij Jef Restaurant & Hotel Texel.
• Wijnkaart van het Jaar: restaurant Fred in Rotterdam.
• Terras van het Jaar: Aan de Poel in Amstelveen.

Foto: Kokswereld.nl

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Longread
Wat te doen als jouw locatie kampt met ruimtegebrek

Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ gaat ongetwijfeld de Van Dale halen. Sterker nog, het zou zomaar eens het woord van 2020 kunnen worden. Gevoed door experts en de overheid realiseren we ons inmiddels dat onze maatschappij (voorlopig althans) ingericht moet worden als een anderhalve...

Accor Internationaal
Komen zakenreizen binnen 6 maanden weer op gang?

Uit nieuw onderzoek van Accor blijkt dat een derde van de zakenreismanagers in Noord-Europa van mening is dat hun zakenreisprogramma's binnen zes maanden zullen herstellen. Voornamelijk als gevolg van binnenlandse reizen. Internationale reizen zullen naar verwachting iets langer op zich wachten....

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: