De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao

Auteur: redactie
Uitgave 15 mei 2025
De nieuwe F&B-uitgave van Hospitality Management: Corendon en Blue Bay op Curaçao

Volgende week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de jaarlijkse F&B-uitgave van Hospitality Management. De spotlights zijn deze keer gericht op Curaçao.

Biray Ogut is als regional director verantwoordelijk voor alle hotels en resorts van Corendon op Curaçao. Om een idee te geven hoe complex de F&B-operatie van Corendon is, zoomt hij op de twee all-inclusive hotels Mangrove Beach en The Rif, met in totaal bijna 800 kamers. De twee hotels zijn op hetzelfde resort gevestigd en bieden gasten een 24/7 aanbod, met onder meer een groot buffetrestaurant en zeven à la carte restaurants: “Dit is de grootste F&B-operatie op Curaçao.”

Ook aan bod komt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort. Hier ziet het F&B-aanbod er met onder meer een Brass Boer-vestiging anders uit. Enkele weken voor het overlijden van Jonnie Boer vertelde managing director Mike Bosman onder meer hoe belangrijk dit restaurant is voor het resort: “Wanneer je jezelf op dit eiland echt culinair wilt verwennen, moet je hiernaartoe komen. En dat zien we: de cijfers zijn goed.”

Verder gingen wij langs bij Grand Café Gouverneur De Rouville, al 23 jaar een vaste waarde op Curaçao. Columnist Kim Linse vertelt over haar ervaringen op Bonaire, waar zij met haar dochter op zoek ging naar de beste lunchspots: “Waar zijn de streekproducten gebleven? De leguanensoep, de kokosnoot, de pastechi, de chilipeper, de bakbananen, de mango’s, de pan bati, de piment en de zoete aardappelen? En de lokaal gevangen vis?”

Kortom: houd volgende week de brievenbus in de gaten of download de digitale F&B-uitgave op deze website.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws