De top 5 trending nieuwjaarsbestemmingen

29 december 2015
De top 5 trending nieuwjaarsbestemmingen

Het nieuwe jaar inluiden in je eigen land? Dat is aardig, maar het kan leuker. Exotische oorden opzoeken tijdens de jaarwisseling is 'hot'. Misschien
heeft dat iets te maken met het vuurwerk in Nederland?

KAYAK, de bekende online travel search engine, heeft een lijst samengesteld met daarin de meest 'trending' bestemmingen voor de jaarwisseling. En nee, niet iedere bestemming is een tropisch oord.

*De top 5*

*1. Dubai: 70 % meer flight searches*
Dubai. Het emiraat dat bekend staat vanwege de architectonische hoogstandjes, de verzengende hitte en de enorme rijkdom. Het vuurwerk van afgelopen jaar was het langstdurende en grootste ter wereld. Helaas staat Dubai ook bekend vanwege de moderne slavernij: arbeidsmigranten werken onder erbarmelijke omstandigheden en wagen het niet om te protesteren. Wie klaagt, wordt gedeporteerd.

*2. Cartagena, Colombia: 68 % meer flight searches*
Verwacht enorme dansfeesten op straat, mooi vuurwerk en gezelligheid alom. Bovendien is het hier goed toeven qua temperatuur en is de havenstad geweldig mooi om te zien.

*3. Barcelona: 51 % meer flight searches*
Deze is nogal obvious, maar uiteraard blijft Barcelona een prachtige stad. Het wordt er dit jaar druk tijdens Oude en Nieuw, maar dat zal de pret niet drukken. De overheerlijke tapas maken dat meer dan goed. De jaarwisseling staat bij de lokale bevolking in het teken van vrienden en familie, waarmee uitgebreid gegeten wordt. Uitgaan doe je dus pas na 02.00 uur!

*4. Reykjavik, IJsland: 41 % meer flight searches*
Iets minder voor de hand liggend, maar een absolute aanrader. Alhoewel ook de meeste IJslanders pas laat de stad in gaan, is de binnenstad tot in de vroege uurtjes een heksenketel. IJslanders houden van vuurwerk, en er gaat ieder jaar voor een vermogen de lucht in. Ach, de opbrengst van de vuurwerkverkoop gaat gelukkig voor een groot deel naar goede doelen in dit sympathieke landje. De natuur is eveneens adembenemend mooi, maar veel tijd om dit te bewonderen heb je niet in de winter, aangezien het maar even licht is.

*5. Tokio: 40 % meer flight searches*
Om middernacht klinkt er het geluid van bellen vanuit de verschillende tempels. 108 keer hoor je deze luiden, om precies te zijn. De locals haasten zich dan naar de tempels en naar familie. Verwacht geen vuurwerk; vuurwerk steken japanners in de zomer af. Oud en Nieuw is hier een familiefeest.



Je leest het: dit is een overzicht van vijf trending bestemmingen voor oud en nieuw met ieder een compleet eigen karakter. Verwacht nergens eenzelfde soort feest als in Nederland, want dan kom je van een koude kermis thuis.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws