Deel wijnvoorraad Château Neercanne vernietigd door brand in mergelgrotten

22 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de mergelgrotten van Château Neercanne worden heropend en weer in gebruik worden genomen. Restaurant Château Neercanne en l’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd open gebleven.

Heropening mergelgrotten
 

Op 19 juli jl. werden de grotten bij de buren getroffen door een brand waardoor de grotten van Château Neercanne rook- en roetschade hebben opgelopen. In deze mergelgrotten vinden normaal gesproken de grotere diners, feesten en huwelijksceremonies plaats. Het schoonmaken loopt voorspoedig. Eind deze week zullen de grotten vrij zijn van roet en rooklucht en kan er worden begonnen met de herinrichting en vervanging van techniek. Op zondag 1 oktober zullen de grotten worden heropend met de inmiddels befaamde scharrellunch. Een lunch voor de hele familie die elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd in de sfeervolle grottenzaal naast het kasteel.

Restaurant Château Neercanne en L’Auberge zijn geopend


Restaurant Château Neercanne en L’Auberge hebben geen enkele schade opgelopen en zijn altijd op de gebruikelijke tijden geopend gebleven. Peter Harkema, directeur/gastheer: “Voor een aperitief in de wijnkelder wordt tot de heropening uitgeweken naar het terras. Ook met minder weer, want een gezellige stretchtent met verwarming zorgt voor een aangename ambiance met prachtig uitzicht op het Jekerdal. De grote diners, ontvangsten en feesten verzorgen we in een transparant, stijlvol en gezellig paviljoen op de cour van Lunchrestaurant L’Auberge”.


Wijnvoorraad

De volledige wijnvoorraad die in de grotten was opgeslagen, is afgevoerd en wordt vernietigd. Dominique Jacobs, sommelier, had in 12 jaar tijd deze unieke wijnvoorraad opgebouwd: “Gelukkig is de voorraad van de dag in de wijnkelder in het Château ontsnapt aan al het rook- en roetgeweld. Die wijnen staan ongedeerd op onze kaart”. Hij is op dit moment bezig met het samenstellen van een nieuwe collectie die weer aansluit bij de wensen van de gasten.


Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e eeuwse kasteel bevindt zich het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection. Voor meer informatie: www.neercanne.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: