Delft scoort, Amsterdam verliest

1 februari 2013
Delft scoort, Amsterdam verliest

Hotels in Europese hoofdsteden hebben op internationaal niveau een slechte reputatie. Volgens prijsvergelijker Trivago moet vooral Amsterdam het ontgelden. In Nederland scoren hotels in Delft hoog.

*Onderaan de lijst*
Op de internationale reputatieranglijst van de top 100 hotelsteden, gemaakt door trivargo.com eindigt Amsterdam op de 96e plek. Hoofdsteden zoals Brussel (nr. 95), Parijs (nr. 97), Kopenhagen (nr. 98) en Londen (nr. 100) moeten het ook zwaar ontgelden. Op nummer 1 staat Dresden. In de lijst zijn ook veel Amerikaanse steden te vinden, vooral Portland (nr. 3), Chicago (nr. 7) en Seattle (nr. 8) doen het goed.

*Op vaderlands niveau*
Ook in Nederland heeft Amsterdam niet de beste reputatie. Op de Nederlandse reputatieranglijst staat Delft bovenaan, gevolgd door Den Haag en Utrecht. In deze top 10, tevens van trivago.com, staat Amsterdam helemaal onderaan.

*140 boekingssites*
Deze ranglijsten zijn gemaakt aan de hand van de reputatie van lokale hotels. De reputatiepercentages worden gebaseerd op hotelbeoordelingen van 140 verschillende boekingssites.

~Marijn Brok~

Overig nieuws