Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

13 oktober 2010 |
Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd<

Op 11 oktober 2010 waren 130 gasten aanwezig in het Hilton The Hague hotel voor het SVH Jaardiner. Het thema van het diner was '30 jaar SVH- meestertitels'. Verschillende meesters werden geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Peter Bruins.



Kranenborg twee keer dertig
SVH Meesterkoks eerden tijdens het Jaardiner hun vroegere leermeesters zoals SVH Meesterkoks Henk Savelberg, Cees Helder en Robert Kranenborg. Kranenborg vierde tijdens het Jaardiner tevens dat hij op twaalf oktober tweemaal dertig jaar is geworden.



Meestertitel viert feestje
De SVH-meestertitel bestaat sinds 1980 en is ingesteld om een voorbeeld te scheppen voor jongeren. Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor mensen die werken in de horeca. Er zijn vijf SVH-meestertitels: SVH Meesterkok (sinds 1980), SVH Meestergastheer, SVH Meesterschenker, SVH Meesterijsbereider (alle drie sinds 1987) en SVH Wijnmeester (sinds 1988). Bob Schut, directeur SVH: “Binnen onderwijs wordt vakbekwaamheid steeds belangrijker. Hiervoor zijn boegbeelden belangrijk. SVH-meesters die laten zien wat je kunt bereiken in de horeca en jongeren inspireren hun voorbeeld te volgen.”

delete

Chefs d’équipe
De brigades van het diner werden geleid door vijf chefs d’équipe: SVH Meesterkok Gerrit Greveling (Restaurant Chalet Royal), SVH Meesterschenker Tom Cats (Hotel-café-restaurant De Draak), SVH Wijnmeester Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn), SVH Meestergastheer Harrie Baas (Restaurant Amarone) en SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel (Van der Poel IJs BV).



Ondersteuning
De equipes werden ondersteund door leerlingen van het ROC Mondriaan Den Haag en Nationaal Kampioenen Gijs Wiggers en Bram Kosterink. Kortom, een combinatie van startende vakgenoten met boegbeelden die inmiddels de hoogste graad van vakbekwaamheid binnen hun vakgebied hebben bereikt.



Het SVH Jaardiner brengt jaarlijks politiek, bedrijfsleven en pers bij elkaar.















Foto's: Ron Offermans Fotoprodukties, Amsterdam

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: