Desembrood met humus en gegrilde groenten

1 januari 2016 | Jorien Slager

Desembrood met humus en gegrilde groenten van Lunchroom Zusjes, Dordrecht

Ingrediënten:
1 blik kikkererwten a 400gr 
sap van halve citroen 
1 gedroogd pepertje, verkruimeld 
olijfolie 
2 tl komijnzaad, fijngestampt 
peper & zout 
1 teen knoflook, geperst
2 rode en 2 groene paprika’s, in reepjes gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
250 gram mini cherry- of pruimtomaatjes
1 courgette, in plakjes gesneden
handvol zwarte olijven zonder pit
2 theelepel grove mosterd
Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

Uitgelekte kikkererwten met citroen, gedroogd pepertje, komijnzaad, peper en zout, en knoflook in keukenmachine gladdraaien. Als laatste olijfolie toevoegen. Leg de paprika's, courgette, olijven en de hele cherrytomaatjes in een braadslee/ovenschotel. Strooi kruiden peper en zout (naar smaak) over de groenten. Mix de mosterd met wat olijfolie en strooi dit over de groenten. Gril het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Smeer het desembrood in met humus en leg daarop de gegrilde groenten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: