Dit zijn de duurste suites ter wereld

14 augustus 2014
Dit zijn de duurste suites ter wereld

De rijken van deze wereld willen ook tijdens hun vakantie genieten van alle luxe die ze gewend zijn. Geniet met hen mee in deze top 10 van duurste suites per wereld:

*10. The Apartment, The Connaught - Londen*
Op de tiende plaats in deze lijst staat het Connaught hotel met haar suite The Apartment. Een overnachting in dit optrekje kost 17.500 euro per nacht. Een butler staat hiervoor dag en nacht tot de beschikking van de rijke gasten en er is champagne in overvloed.

*9. Villa Rockstar, Eden Rock - St Barths*
In het Eden Rock hotel krijgen gasten een opnamestudio bij de suite. Een overnachting in deze 'suite vol muziek'kost ruim 25.000 euro.

*8. Presidential Suite, St. Regis Hotel – New York*
Op de achtste plaats in deze ranking staat de Presidential Suite van het St. Regis. In de tweekamersuite van 320 vierkante meter, waar gasten 26.300 uur voor betalen, woonde ooit kunstenaar Salvador Dali.

*7. The Royal Villa, Grand Resort Lagonissi - Athene*
Voor 24.000 euro per nacht krijgen gasten in dit Griekse hotel een luxe suite inclusief butler, privékok en pianist.

*6. Penthouse Suite, Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez - Cannes*
Het Grand Hyatt is het enige hotel aan de Cote d’Azur dat een penthouse heeft. Voor een adembenemend uitzicht en zijden meubels betalen gasten 27.600 euro per nacht.

*5. Royal Suite, Hotel Plaza Athenee - Parijs*
De grootste hotelkamer van Parijs staat op de vijfde plek in deze lijst. Voor 30.000 euro per nacht krijgen gasten vier slaapkamers, drie loungekamers, vier badkamers, een open eetkamer, een stoomkamer, jacuzzi en een interieur in de stijl van de 18 eeuwse Regency-periode.

*4. Hilltop Estate, Laucala Island Resort - Fiji*
In dit hotel van de Oostenrijkse Red Bull miljonair Dietrick Mateschitz, komen gasten alleen maar binnen op uitnodiging. Eenmaal binnen, genieten zij van een privéchef, een nanny, de paardrijschool en golfbaan met maar liefst 72 holes. Een overnachting kost zo’n 31.000 euro.

*3. Maharajah´s Pavilion, Raj Palace Hotel – Jaipur*
De vierde verdieping van het Raj Palace Hotel telt maar liefst 1500 vierkante meter en is daarmee de grootste suite van Azië. De Maharaja’s Pavilion is ondergedoopt in goud en zilver en beschikt over een eigen jacuzzi en zwembad. Om van deze luxe te mogen genieten, betalen gasten zo’n 33.500 euro per nacht.

*2. Ty Warner Penthouse Suite, Four Seasons Hotel – New York*
Maar liefst 34.000 euro betalen gasten om te mogen genieten van de Ty Warner Penthouse Suite van het Four Seasons. Hiervoor krijgen ze 400 vierkante meter tot hun beschikking. De ruimte bestaat uit negen kamers en heeft een uitzicht van 360 graden over de hele stad. Inclusief privébutler en het gebruik van een Rolls-Royce.

*1. Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson - Genève*
De duurste hotelsuite van de wereld is te vinden in Genève. Voor een prijskaartje van ruim een halve ton, krijgen gasten 1800 vierkante meter die is onderverdeeld in onder andere vier slaapkamers en twaalf marmeren badkamers.

~Christel Tuin~



Overig nieuws