HIS 2013: positieve ondertoon

30 september 2013
HIS 2013: positieve ondertoon

Op 26 september vond het Hotel Investment Seminar 2013 (HIS 2013) plaats. In het Hilton Rotterdam hotel troffen ruim 150 hoteliers, ontwikkelaars, investeerders en vastgoedexperts elkaar om
te praten over de toekomst hotelinvesteringen en –vastgoed.

*Programma*
Na een netwerklunch openden Jan Roersma van Full House Hospitality Management en Frank Lindner van hotelvakblad Hospitality Management de bijeenkomst. Vervolgens gaven David Bailey (CBRE), Rutger Oranje en Hans-Mark Giezen (DLA Piper), Ad Buisman (EY) en Taco van Heusden (Hanson Asset Management) presentaties over de hotelmarkt, investeringen, juridische kwesties in contracten, case studies, en hoteltransacties. De middag werd inhoudelijk afgesloten met een visuele presentatie door trendwatcher en strateeg Gijsbregt Brouwer. Daarna was er een afsluitende borrel in de hotelbar van het net gerenoveerde Hilton Rotterdam.

*Gematigd positief*
Alle sprekers gaven deze dag wel aan dat het onderliggende marktsentiment gematigd positief is. Er zijn na crisisjaren duidelijk te onderscheiden lichtpuntjes. Maar het herstel wordt niet overal in gelijke mate ervaren. In Nederland gaat het goed en beter met Amsterdam en de grote(re) steden, maar daarbuiten hebben hotels het nog moeilijk.

Lees binnenkort meer op de website van Hospitality Management over wat de sprekers deze middag vertelden.

Op de foto boven (vlnr): Ad Buisman (EY), Hans-Mark Giezen (DLA Piper), Frank Lindner (Hospitality Management), Taco van Heusden (Hanson Asset Management), Rutger Oranje (DLA Piper), Jan Roersma (Full House Hospitality Management), Gijsbrecht Brouwer (trendwatcher), Jacques Baars (CBRE) en David Bailey (CBRE Hotels).

Overig nieuws