Eigenzinnig boetiekhotel geopend in Rotterdam

5 september 2019 | Thijs Jacobs

Supernova Hotel heeft op 1 september haar deuren aan de ‘s Gravendijkwal 68 geopend. Het hotel is ontstaan uit een gemis van een hedendaags boetiekhotel in de stad. Ondernemers Jan-Maarten de Reus en Glenn Severin hebben met Supernova Hotel een eigenzinnige plek gecreëerd waar de ervaring van de stad doorgaat als je incheckt.

Voormalige nachtclubs

Supernova Hotel; een karakteristiek boetiekhotel met color-blocking paletten die verwijzen naar de vele culturen die de Rotterdamse Kruiskade rijk is en knalrode gangen die hinten naar de (voormalig) nachtclubs uit de straat. Het centraal gelegen hotel heeft 38 kamers en suites. Elke kamer heeft haar eigen karakteristieken zoals een balkon, een sfeervol uitzicht, een platenspeler of comfortabele loungestoel. Direct bij binnenkomst ervaart de gast, door het warme interieur, een thuisgevoel. Daarnaast heeft de achterkant van het pand een stiltetuin voor gasten, de Urban Oasis, waar vier gelijknamige kamers aan grenzen. De hechte samenwerking tussen de architect, creatief bureau Containr Affairs en de ondernemende Rotterdammers zelf heeft ertoe geleid dat over alles is nagedacht.

Rotterdamse cultuur

Een hoogtepunt in Supernova Hotel is de bar waar je de Rotterdamse cultuur kunt proeven, ook als je niet blijft overnachten. Hiervoor werken ze samen met lokale partijen; zoals koffie van Giraffe, bottled cocktails van de wereldberoemde cocktailbar Dr. of bar-bites zoals satay van Indonesia. Daarnaast vind je in de lobby ook de Library lounge (zithoek met een goede selectie aan boeken) en Superette (shop) vol met lokale producten zoals tassen van Susan Bijl, chocolade van de Bonte Koe en Supernova’s eigen bodycare producten. Bovendien presenteert het hotel in haar kamers een hedendaagse kunstcollectie van gerenommeerde Rotterdamse kunstenaars en jong talent. De meeste van de werken zijn via het hotel te koop.

Dat de lobby ook een bruisende plek moet worden voor mensen uit de buurt, blijkt uit de plannen die Jan-Maarten en Glenn hebben voor de toekomst. “Wij denken aan vinyl-avonden en eens per maand chef-invites, toegankelijk voor publiek.”

De overnachtingsprijs gaat vanaf 110 euro voor twee personen in een Super Standard kamer. De lobby en bar zijn geopend van 07:30 tot 23:00 uur. Boekingen kunnen online worden gemaakt via www.supernovahotel.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: