Emmy Stoel verkozen tot European Hotel Manager of the Year 2023

Auteur: Redactie
Awards 15 februari 2023
Emmy Stoel verkozen tot European Hotel Manager of the Year 2023

Emmy Stoel, General Manager van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam, is dit jaar de  winnaar van de prestigieuze prijs 'European Hotel Manager of the Year'. De prijs die EHMA (European Hotel Managers Association) jaarlijks toekent aan een actief lid. De prijs werd aan haar uitgereikt tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van EHMA in Lissabon door de voorzitter van de EHMA Panos Almyrantis.

Emmy's recente prestaties omvatten verschillende prijzen ontvangen tijdens de recente moeilijke tijden van de pandemie als gevolg van de grote sociale betrokkenheid van het hotel onder haar leiding. "Emmy's toewijding aan gastvrijheid is vooral opmerkelijk omdat ze een bewezen staat van dienst heeft op het gebied van het versterken van de inzet van het bedrijf voor gendergelijkheid", merkt Panos Almyrantis op, President van EHMA, "Met betrekking tot duurzaamheid, naast het uitvoeren van een indrukwekkende reeks van haar projecten gericht op veiligheid, zorg en welzijn van mensen en het helpen van de lokale gemeenschap."

Focus

Emmy Stoel heeft een speciale focus op sociale, culturele en personele waarden die haar tot een opmerkelijke general manager maakt. Emmy Stoel is afgestudeerd aan de Hotel Management School Maastricht, met een GMP van Cornell University begon zij haar carrière in 1989 bij Hotel de Arendshoeve.

In de jaren daarna diverse vervulde ze diverse managementfuncties bij Hilton en Hotel Okura Amsterdam, waar zij als general manager gedurende zes jaar werkte. De Accor Groep benoemde Emmy Stoel benoemd tot general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam in 2019. 

Over EHMA

EHMA werd opgericht in Rome in 1974 door vooraanstaande hotelmanagers met als doel het handhaven en verbeteren van het imago van het hotelwezen. De vereniging heeft momenteel bijna 400 leden die 23 Europese landen vertegenwoordigen. In cijfers uitgedrukt vertegenwoordigt dit ongeveer 350 hotels, 85.000  kamers en 65.000 werknemers.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws