En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

30 april 2014
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde
wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije.

*Sidney Schutte*
Protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.

*De traditie van Restaurant De Librije*
De afgelopen maanden heeft Sidney Schutte, met Jonnie en Thérèse Boer een visie ontwikkeld, waarin de onderscheidende filosofie, kwaliteiten en waarden van Waldorf Astoria en Restaurant De Librije samenkomen. Sidney Schutte’s kookstijl is gevormd door Jonnie Boer, met wie hij 10 jaar samenwerkte. De kookstijl ontwikkelde zich verder in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong.

*Signatuurgerechten*
Op de menukaart van Librije’s Zusje Amsterdam prijken ‘Zwolse’ signatuurgerechten en klassiekers met het handschrift van Sidney Schutte. Sidney Schutte: “Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken.“

*Eten en drinken op topniveau*
Gasten en bezoekers kunnen in Waldorf Astoria Amsterdam in verschillende gelegenheden eten en drinken. Librije’s Zusje Amsterdam grenst aan de binnentuin en biedt plaats aan 40 gasten. Hotelgasten kunnen er uitgebreid ontbijten.

*Ontbijtbox*
Voor een snel ontbijt is een speciale Ontbijtbox ontwikkeld. Op de bel-etage is de karakteristieke Peacock Alley waar internationale gerechten worden geserveerd. Uiteraard ook de Waldorf-salad, een eigen Lobster roll en patisserie uit eigen keuken. In de private dining Maurer Room worden à la carte menu’s geserveerd en dat geldt ook voor alle andere exclusieve banquetingfaciliteiten. Voor de Vault Bar is een menukaart met hapjes en kleine gerechten ontwikkeld. De samenstelling van de wijnkaart van Waldorf Astoria Amsterdam is de verantwoordelijkheid van Thérèse Boer.

*Zwolse invloeden*
Sidney Schutte heeft de vrije hand bij de keuze van leveranciers; voor Librije’s Zusje Amsterdam zijn dat grotendeels dezelfde als De Librije.
Het keuken- en restaurantteam is op advies van Jonnie en Thérèse Boer aangesteld. Een deel van de medewerkers is eerder werkzaam geweest bij Restaurant De Librije en/of Librije’s Zusje.

Met dit team zal Sidney Schutte, samen met F&B-manager Geralda Joziasse en Restaurantmanager Ruben Schuuring (beiden van De Librije), invulling geven aan de True Waldorf Service.

Thérèse Boer,: “We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan is een fantastische uitdaging.”

*De 25ste*
Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en een exclusieve Guerlain Spa. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

Overig nieuws