En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

30 april 2014 |
En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde
wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije.

Sidney Schutte
Protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.

De traditie van Restaurant De Librije
De afgelopen maanden heeft Sidney Schutte, met Jonnie en Thérèse Boer een visie ontwikkeld, waarin de onderscheidende filosofie, kwaliteiten en waarden van Waldorf Astoria en Restaurant De Librije samenkomen. Sidney Schutte’s kookstijl is gevormd door Jonnie Boer, met wie hij 10 jaar samenwerkte. De kookstijl ontwikkelde zich verder in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong.

Signatuurgerechten
Op de menukaart van Librije’s Zusje Amsterdam prijken ‘Zwolse’ signatuurgerechten en klassiekers met het handschrift van Sidney Schutte. Sidney Schutte: “Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken.“

Eten en drinken op topniveau
Gasten en bezoekers kunnen in Waldorf Astoria Amsterdam in verschillende gelegenheden eten en drinken. Librije’s Zusje Amsterdam grenst aan de binnentuin en biedt plaats aan 40 gasten. Hotelgasten kunnen er uitgebreid ontbijten.

Ontbijtbox
Voor een snel ontbijt is een speciale Ontbijtbox ontwikkeld. Op de bel-etage is de karakteristieke Peacock Alley waar internationale gerechten worden geserveerd. Uiteraard ook de Waldorf-salad, een eigen Lobster roll en patisserie uit eigen keuken. In de private dining Maurer Room worden à la carte menu’s geserveerd en dat geldt ook voor alle andere exclusieve banquetingfaciliteiten. Voor de Vault Bar is een menukaart met hapjes en kleine gerechten ontwikkeld. De samenstelling van de wijnkaart van Waldorf Astoria Amsterdam is de verantwoordelijkheid van Thérèse Boer.

Zwolse invloeden
Sidney Schutte heeft de vrije hand bij de keuze van leveranciers; voor Librije’s Zusje Amsterdam zijn dat grotendeels dezelfde als De Librije.
Het keuken- en restaurantteam is op advies van Jonnie en Thérèse Boer aangesteld. Een deel van de medewerkers is eerder werkzaam geweest bij Restaurant De Librije en/of Librije’s Zusje.

Met dit team zal Sidney Schutte, samen met F&B-manager Geralda Joziasse en Restaurantmanager Ruben Schuuring (beiden van De Librije), invulling geven aan de True Waldorf Service.

Thérèse Boer,: “We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan is een fantastische uitdaging.”

De 25ste
Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts Het hotel is gevestigd in zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. De voormalige patriciërshuizen vertellen elk een eigen verhaal. De monumentale grachtenlocatie maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites en een exclusieve Guerlain Spa. De unieke entree en majestueuze trap, naar een ontwerp toegeschreven aan Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III en Het Loo, verlenen het hotel zijn grandeur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: