Equip’Hôtel 2010: boost your ideas!

31 augustus 2010 |
Equip聮H么tel 2010: boost your ideas!<

Dit najaar, van 14 tot 18 november, zullen meer dan 100.000 bezoekers en 1.500 exposanten naar het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles togen voor Equip鈥橦么tel 2010. Centraal thema van de tweejaarlijkse vakbeurs is: 'boost your ideas!'. Division director Corinne Menegaux laat in gesprek met Hospitality Management weten: "Het is mijn persoonlijke wens om iedere bezoeker en exposant naar huis te laten gaan met het idee: 'ze hebben me verrast en nieuwe idee毛n gegeven. Ik kom volgende keer terug'." Afgezien van het streven van Menegaux en haar team werkt een uitgebreid en goedgevuld programma mee aan ongetwijfeld succesvolle, dynamische en inspirerende beursdagen.

In beeld
Menegaux heeft een duidelijke visie over Equip鈥橦么tel: "De beurs is innovatief en verschillend, we brengen de trends waar iedereen over praat in beeld en laten zien waar onze dynamische branche naar toe gaat op het gebied van design, architectuur, inrichting en food & beverage."

Werelden
Verspreid over vijf werelden (Cook & Serve, Imagine & Design), Clean & Maintain, Welcome & Relax en Manage & Connect) worden professionals uit de hotellerie en restaurantbranche vijf dagen lang over een breed spectrum aan onderwerpen, thema's en visies ge茂nformeerd.
Er zijn onder meer demonstraties, presentaties, rondetafelconferenties en compleet opgebouwde hotelconcepten door gerenommeerde ontwerpers en architecten.

De open keuken
Nieuw dit jaar is, onder meer, de extra aandacht voor eten en drinken. Uiteraard is er culinaire inspiratie en komen internationaal gelauwerde chefs over het kookvak praten. Maar er is behalve een culinaire focus ook aandacht voor de bedrijfsvoering van een (hotel)restaurant.
Menegaux: "We realiseren het ons niet altijd, maar in Parijs heeft 茅茅n op de twee nieuwe restaurants inmiddels een open keuken. Daarvoor geldt hetzelfde als voor de eetzaal: het oog wil ook wat. Daarom hebben we 'The Zen and Professional Kitchen', waarbij we kijken naar design en ontwerp van de open keuken. En het plaatsen van zo'n keuken op een beperkte oppervlakte. Ook het milieu en duurzaamheid worden niet vergeten en staan centraal in de open designkeuken."

Export
Er is dit jaar een speciaal beursonderdeel ge茂ntroduceerd voor internationale inkopers, het zogeheten 'Export Program'. Want het is natuurlijk allemaal mooi en inspirerend wat er te zien zal zijn op Equip鈥橦么tel, de internationale bezoekers en exposanten zullen de aangeboden producten en diensten uiteindelijk heel graag in hun eigen hotel of restaurant willen hebben.

Meer informatie over Equip鈥橦么tel 2010 vindt u op de website van de vakbeurs
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: