Equip’Hôtel 2010: boost your ideas!

31 augustus 2010 |
Equip聮H么tel 2010: boost your ideas!

Dit najaar, van 14 tot 18 november, zullen meer dan 100.000 bezoekers en 1.500 exposanten naar het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles togen voor Equip鈥橦么tel 2010. Centraal thema van de tweejaarlijkse vakbeurs is: 'boost your ideas!'. Division director Corinne Menegaux laat in gesprek met Hospitality Management weten: "Het is mijn persoonlijke wens om iedere bezoeker en exposant naar huis te laten gaan met het idee: 'ze hebben me verrast en nieuwe idee毛n gegeven. Ik kom volgende keer terug'." Afgezien van het streven van Menegaux en haar team werkt een uitgebreid en goedgevuld programma mee aan ongetwijfeld succesvolle, dynamische en inspirerende beursdagen.

In beeld
Menegaux heeft een duidelijke visie over Equip鈥橦么tel: "De beurs is innovatief en verschillend, we brengen de trends waar iedereen over praat in beeld en laten zien waar onze dynamische branche naar toe gaat op het gebied van design, architectuur, inrichting en food & beverage."

Werelden
Verspreid over vijf werelden (Cook & Serve, Imagine & Design), Clean & Maintain, Welcome & Relax en Manage & Connect) worden professionals uit de hotellerie en restaurantbranche vijf dagen lang over een breed spectrum aan onderwerpen, thema's en visies ge茂nformeerd.
Er zijn onder meer demonstraties, presentaties, rondetafelconferenties en compleet opgebouwde hotelconcepten door gerenommeerde ontwerpers en architecten.

De open keuken
Nieuw dit jaar is, onder meer, de extra aandacht voor eten en drinken. Uiteraard is er culinaire inspiratie en komen internationaal gelauwerde chefs over het kookvak praten. Maar er is behalve een culinaire focus ook aandacht voor de bedrijfsvoering van een (hotel)restaurant.
Menegaux: "We realiseren het ons niet altijd, maar in Parijs heeft 茅茅n op de twee nieuwe restaurants inmiddels een open keuken. Daarvoor geldt hetzelfde als voor de eetzaal: het oog wil ook wat. Daarom hebben we 'The Zen and Professional Kitchen', waarbij we kijken naar design en ontwerp van de open keuken. En het plaatsen van zo'n keuken op een beperkte oppervlakte. Ook het milieu en duurzaamheid worden niet vergeten en staan centraal in de open designkeuken."

Export
Er is dit jaar een speciaal beursonderdeel ge茂ntroduceerd voor internationale inkopers, het zogeheten 'Export Program'. Want het is natuurlijk allemaal mooi en inspirerend wat er te zien zal zijn op Equip鈥橦么tel, de internationale bezoekers en exposanten zullen de aangeboden producten en diensten uiteindelijk heel graag in hun eigen hotel of restaurant willen hebben.

Meer informatie over Equip鈥橦么tel 2010 vindt u op de website van de vakbeurs
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: