Equip’Hôtel 2010: boost your ideas!

31 augustus 2010 |
Equip聮H么tel 2010: boost your ideas!<

Dit najaar, van 14 tot 18 november, zullen meer dan 100.000 bezoekers en 1.500 exposanten naar het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles togen voor Equip鈥橦么tel 2010. Centraal thema van de tweejaarlijkse vakbeurs is: 'boost your ideas!'. Division director Corinne Menegaux laat in gesprek met Hospitality Management weten: "Het is mijn persoonlijke wens om iedere bezoeker en exposant naar huis te laten gaan met het idee: 'ze hebben me verrast en nieuwe idee毛n gegeven. Ik kom volgende keer terug'." Afgezien van het streven van Menegaux en haar team werkt een uitgebreid en goedgevuld programma mee aan ongetwijfeld succesvolle, dynamische en inspirerende beursdagen.

In beeld
Menegaux heeft een duidelijke visie over Equip鈥橦么tel: "De beurs is innovatief en verschillend, we brengen de trends waar iedereen over praat in beeld en laten zien waar onze dynamische branche naar toe gaat op het gebied van design, architectuur, inrichting en food & beverage."

Werelden
Verspreid over vijf werelden (Cook & Serve, Imagine & Design), Clean & Maintain, Welcome & Relax en Manage & Connect) worden professionals uit de hotellerie en restaurantbranche vijf dagen lang over een breed spectrum aan onderwerpen, thema's en visies ge茂nformeerd.
Er zijn onder meer demonstraties, presentaties, rondetafelconferenties en compleet opgebouwde hotelconcepten door gerenommeerde ontwerpers en architecten.

De open keuken
Nieuw dit jaar is, onder meer, de extra aandacht voor eten en drinken. Uiteraard is er culinaire inspiratie en komen internationaal gelauwerde chefs over het kookvak praten. Maar er is behalve een culinaire focus ook aandacht voor de bedrijfsvoering van een (hotel)restaurant.
Menegaux: "We realiseren het ons niet altijd, maar in Parijs heeft 茅茅n op de twee nieuwe restaurants inmiddels een open keuken. Daarvoor geldt hetzelfde als voor de eetzaal: het oog wil ook wat. Daarom hebben we 'The Zen and Professional Kitchen', waarbij we kijken naar design en ontwerp van de open keuken. En het plaatsen van zo'n keuken op een beperkte oppervlakte. Ook het milieu en duurzaamheid worden niet vergeten en staan centraal in de open designkeuken."

Export
Er is dit jaar een speciaal beursonderdeel ge茂ntroduceerd voor internationale inkopers, het zogeheten 'Export Program'. Want het is natuurlijk allemaal mooi en inspirerend wat er te zien zal zijn op Equip鈥橦么tel, de internationale bezoekers en exposanten zullen de aangeboden producten en diensten uiteindelijk heel graag in hun eigen hotel of restaurant willen hebben.

Meer informatie over Equip鈥橦么tel 2010 vindt u op de website van de vakbeurs
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Hotelketens
Leonardo Boutique Hotel komt naar Nederland

Een aantal weken na de officiële opening van het eerste Leonardo Royal Hotel in Nederland, heeft Fattal Hotel Group bekend gemaakt ook het merk ‘Leonardo Boutique’ in Amsterdam te introduceren. Vanaf april 2020 zal Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre, na een half jaar durende r...

Hotelketens Internationaal
Ruby Hotels vindt vermogende investeerder en zet in op grote groei

De Otto-familie heeft een aandeel van 25% verworven in de Ruby hotelgroep. De overname vond plaats in het kader van een kapitaalsverhoging. Ruby Hotels is in 2013 opgericht als een 'Lean Luxury hotelgroep' en exploiteert momenteel zeven Ruby hotels. Nog eens tien hotels zijn in aanbouw of wo...

Awards
TUI reikt award uit voor beste duurzaam toerisme scriptie

Sophie van den Top, student Tourism Management aan Saxion Hogeschool in Deventer, heeft vrijdag 8 november de TUI CELTH Sustainable Tourism Thesis Award gewonnen. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de student met de beste scriptie van Nederland over duurzaam toerisme. In haar thesis heeft So...

Amsterdam
Kimpton De Witt verbindt hotelgasten met #StayHuman project

Hoewel de wereld vandaag door technologie meer verbonden is dan ooit tevoren, kunnen we ons als individu juist onverbonden voelen tot elkaar. Kimpton gelooft dat oprechte connecties het leven van mensen verbeteren en dat er gelijkenissen tussen iedereen bestaan - ongeacht een achtergrond of levensve...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Hotel Ammonite (Amstelveen) verkocht aan investeerder

De Zwitserse investeerder Echo heeft viersterrenhotel Ammonite in Amstelveen gekocht, zo lezen we op vastgoedmarkt.nl. Het hotel omvat 227 kamers en is de vierde aankoop van het Echo Fund, dat in 2019 werd gelanceerd. Er wordt verwacht dat de overeenkomst eind dit jaar wordt getekend. Echo Partn...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: