EquipHotel 2016: trends, innovaties, business en sfeer

1 november 2016 | Jorien Slager

De komende editie van de Parijse horecavakbeurs EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Al ruim 50 jaren ondersteunt de EquipHotel de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties, de bevordering van zakelijke ontmoetingen, met de volgende doelstelling: nieuwe oplossingen presenteren en zakelijke kansen bieden aan alle marktspelers van de horecasector. De EquipHotel dient als inspiratiebron voor architecten, decorateurs en designers wereldwijd. 

Een 360° aanbod 

De EquipHotel is het belangrijkste trefpunt voor de horecabranche en presenteert concrete oplossingen aan meer dan 111.000 professionals gedurende 5 dagen. Met 30 activiteitensectoren en 1.600 exposanten verdeeld over 5 expositiehallen, presenteert de vakbeurs een alomvattend en transversaal aanbod voor de complete branche en kan iedere professional er terecht voor het vinden van passende oplossingen.

Internationaal platform

In 2014 is de hotelfrequentie van de regio Parijs opgelopen tot 66,7 miljoen overnachtingen. Hiermee blijft de stad Parijs de belangrijkste bestemming ter wereld. De EquipHotel onderstreept deze internationale ontwikkeling van de horecabranche: in 2014 was 19,2% van alle bezoekers internationaal. De bezoekers top-10 bestaat uit de volgende landen: België, Italië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Marokko, Tunesië, Algerije en Nederland. Wat betreft het aanbod op de beurs, is 30% van de 1.600 exposanten internationaal.

Dankzij een speciaal programma voor internationale uitwisseling kunnen topinkopers uit alle continenten hun toekomstige zakelijke projecten initiëren en concretiseren.

Innovaties & Trends

De EquipHotel zet zich in voor de ontwikkeling van de branche. Bijgestaan door een commissie van erkende deskundigen en liefhebbers houdt de EquipHotel zich bezig met het ontcijferen van trends, het analyseren van nieuwe consumptiepatronen en het belichten van innovaties (met het INNOV16 forum) die inspelen op de veranderingen in de sector. Veel deskundigheid komt tijdens de EquipHotel bijeen in het kader van een belangrijke doelstelling, te weten de klantervaring. 

Netwerken

Ontmoetingen en business vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het beursprogramma in 2016. De vakbeurs organiseert het programma ‘Top Buyers’ Club’ gericht op de bevordering van het netwerken en het samenbrengen van inkopers met verkopers.

Sfeer

Tijdens de EquipHotel worden vele wedstrijden en culinaire demonstraties georganiseerd in de ‘Studio des Chefs’ en eveneens kunnen bezoekers de feestelijke demonstraties van de ‘Bar off’ bijwonen. 

Verbinding 

De EquipHotel, het enige evenement waaraan alle vakbonden en verenigingen van de Franse horecabranche bijdragen, brengt de complete internationale horecabranche bijeen dankzij haar netwerk van partnerorganisaties en ambassadeurs op regionaal en internationaal niveau. 

Een droom wordt waarheid in STUDIO16 van EquipHotel

Een gedurfd project voor een tijdelijk hotel van 3 etages hoog en meer dan 4.000m² oppervlakte, wordt gebouwd in het midden van hal 7. Van lobby tot kamers, vergaderzalen, restaurant en bar, EquipHotel presenteert hier het beste aanbod voor een toekomstig horecaetablissement, waarbij de beleving van wonen, uitwisselen en emotie centraal staat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: