EquipHotel 2016: trends, innovaties, business en sfeer

1 november 2016 | Jorien Slager

De komende editie van de Parijse horecavakbeurs EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Al ruim 50 jaren ondersteunt de EquipHotel de Franse en internationale horecabranche bij het analyseren van trends, het ontdekken van innovaties, de bevordering van zakelijke ontmoetingen, met de volgende doelstelling: nieuwe oplossingen presenteren en zakelijke kansen bieden aan alle marktspelers van de horecasector. De EquipHotel dient als inspiratiebron voor architecten, decorateurs en designers wereldwijd. 

Een 360° aanbod 

De EquipHotel is het belangrijkste trefpunt voor de horecabranche en presenteert concrete oplossingen aan meer dan 111.000 professionals gedurende 5 dagen. Met 30 activiteitensectoren en 1.600 exposanten verdeeld over 5 expositiehallen, presenteert de vakbeurs een alomvattend en transversaal aanbod voor de complete branche en kan iedere professional er terecht voor het vinden van passende oplossingen.

Internationaal platform

In 2014 is de hotelfrequentie van de regio Parijs opgelopen tot 66,7 miljoen overnachtingen. Hiermee blijft de stad Parijs de belangrijkste bestemming ter wereld. De EquipHotel onderstreept deze internationale ontwikkeling van de horecabranche: in 2014 was 19,2% van alle bezoekers internationaal. De bezoekers top-10 bestaat uit de volgende landen: België, Italië, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Marokko, Tunesië, Algerije en Nederland. Wat betreft het aanbod op de beurs, is 30% van de 1.600 exposanten internationaal.

Dankzij een speciaal programma voor internationale uitwisseling kunnen topinkopers uit alle continenten hun toekomstige zakelijke projecten initiëren en concretiseren.

Innovaties & Trends

De EquipHotel zet zich in voor de ontwikkeling van de branche. Bijgestaan door een commissie van erkende deskundigen en liefhebbers houdt de EquipHotel zich bezig met het ontcijferen van trends, het analyseren van nieuwe consumptiepatronen en het belichten van innovaties (met het INNOV16 forum) die inspelen op de veranderingen in de sector. Veel deskundigheid komt tijdens de EquipHotel bijeen in het kader van een belangrijke doelstelling, te weten de klantervaring. 

Netwerken

Ontmoetingen en business vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het beursprogramma in 2016. De vakbeurs organiseert het programma ‘Top Buyers’ Club’ gericht op de bevordering van het netwerken en het samenbrengen van inkopers met verkopers.

Sfeer

Tijdens de EquipHotel worden vele wedstrijden en culinaire demonstraties georganiseerd in de ‘Studio des Chefs’ en eveneens kunnen bezoekers de feestelijke demonstraties van de ‘Bar off’ bijwonen. 

Verbinding 

De EquipHotel, het enige evenement waaraan alle vakbonden en verenigingen van de Franse horecabranche bijdragen, brengt de complete internationale horecabranche bijeen dankzij haar netwerk van partnerorganisaties en ambassadeurs op regionaal en internationaal niveau. 

Een droom wordt waarheid in STUDIO16 van EquipHotel

Een gedurfd project voor een tijdelijk hotel van 3 etages hoog en meer dan 4.000m² oppervlakte, wordt gebouwd in het midden van hal 7. Van lobby tot kamers, vergaderzalen, restaurant en bar, EquipHotel presenteert hier het beste aanbod voor een toekomstig horecaetablissement, waarbij de beleving van wonen, uitwisselen en emotie centraal staat.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: ''Gelukkig hebben wij long-stay appartementen''

Loppersum. De Groningse plaats staat bekend als epicentrum van de aardbevingen, veroorzaakt door de gaswinning door de NAM. Tegelijkertijd is het een oase van rust, een plek waar je ruimte vindt en veilig kunt vertoeven. Cees de Vries, eigenaar van Hotel Spoorzicht & Spa, neemt ons mee door zijn ...

Tech Branded Content
Netflix streamen kan nu ook op de hotelkamer

Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun eigen device streamen naar de hotel-tv. Dit is nieuw, want met name Netflix kon in hotels tot op heden niet zomaar gestreamd worden. Thuis kan vrijw ...

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Rijksmonument Prinshendrikhof wordt uniek Hotel Palazzo aan het water

Rijksmonument Prinshendrikhof in Haarlem krijgt zo goed als zeker een nieuwe bestemming. Het grote pand aan de Prins Hendrikstraat, met de natuurstenen gevel en risalto, voorzien van Toscaanse halfzuilen en fronton, wordt als het aan Cobraspen ligt omgetoverd tot Hotel Palazzo. Het meest bijzondere ...

Hotelketens
Palace Hotel neemt afscheid van de Radisson Hotel Group

Per 1 januari 2021 maakt het Palace Hotel uit Noordwijk aan Zee geen deel meer uit van de Radisson Hotel Group. Sinds 2014 was het hotel op basis van een franschisecontract aangesloten bij het merk Radisson Blu. Afgelopen zomer is de keuze gemaakt om als zelfstandig hotel verder te gaan. Andr&eac ...

Longread
De GM-AM-relatie in brand-managed hotels

Het afgelopen jaar werden op de Hoge Hotelschool in Breda twee scripties geschreven, vanuit verschillend perspectief, maar over hetzelfde onderwerp: wat zijn ‘best practices’ voor het creëren en in stand houden van een vruchtbare werkrelatie tussen asset managers (verder: AM’s ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: