Fair trade cosmetica voor Hotel Arena

28 maart 2013
Fair trade cosmetica voor Hotel Arena

Eerlijke betaling, sociale bewogenheid, organische teelt: als eerste hotel in Amsterdam biedt hotel Arena nu hotelcosmetica met FAIR TRADE ingrediënten die door ADA Cosmetics International
vervaardigd is.

*Populariteit*
Fair Trade producten worden steeds populairder. Zeer recentelijk bracht de grootste producent van hotelcosmetica, ADA Cosmetics International (ADA), de eerste hotelcosmetica badlijn met FAIR TRADE ingrediënten op de markt.

*Ecologische betrokkenheid*
Een prachtige gelegenheid voor het 4-sterren Hotel Arena met haar 116 kamers in Nederlands design in het monumentale pand aan het Oosterpark in Amsterdam om haar sociale en ecologische betrokkenheid te demonstreren. "Bij al onze aankoopbeslissingen, willen wij de producenten en het milieu mee laten tellen", zegt Frans Wientjes, Director of Operations van de Amsterdam Village Company, eigenaar van Hotel Arena. Met deze nieuwe cosmeticaserie beantwoordt het hotel aan de groeiende vraag naar natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten.

*Pionier in het segment*
Wat al lang gebruikelijk is voor koffie, linnen of bloemen, is nog een uitzondering voor cosmetica. Voor de pionier in ‘groene’ hotelcosmetica, ADA, was de introductie van een cosmeticabadlijn met FAIR TRADE ingrediënten een logische volgende stap. De douchegel en shampoo van de FAIR TRADE serie bevatten ruwe suikerriet uit Mauritius, de body lotion en conditioner Brazil notenolie uit Bolivia, terwijl de zeep avocado-olie uit Kenia bevat.

*Menswaardig bestaan*
"Het FAIR TRADE concept creëert een wereld waarin kleine boeren en arbeiders op een plantage een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. En daar willen wij graag aan meehelpen", bevestigt Willemijn Meyer. ADA’s Vice President Sales Export is verheugd over haar eerste FAIR TRADE klant en is er zeker van dat velen zullen volgen. "Met FAIR TRADE kunnen hotels hun gasten verwennen met eerste klas lichaamsverzorgingsproducten en tegelijkertijd een gerust geweten hebben; op zowel economisch als sociaal vlak", voegt ze hier aan toe.



Overig nieuws