F&B-professionals op jubileumreis naar Italië

20 mei 2011 |
F&B-professionals op jubileumreis naar Italiƫ<

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) viert in 2011 haar 20-jarig bestaan. Een van de jubileum-activiteiten bestaat uit een driedaagse trip naar het Noord-Italiaanse Trento. De kick-off van dit weekend vindt vrijdag 17 juni plaats bij HMS Host op Schiphol.

Culinaire hoogtepunten
Aansluitend vliegen de bijna 100 gasten naar Verona waar men met bussen vervoerd zal worden naar de stad Trento. Hier wordt iedereen ondergebracht in het viersterren Grand Hotel Trento om drie dagen te genieten van vele culinaire hoogtepunten.

Gastronomisch brandpunt Noord-Italiƫ
Trento is niet alleen naamgever en de hoofdstad van de provincie Trento, het is ook een culinair centrum. In de oude binnenstad, vol met imposant grote huizen uit de tijd van de renaissance, vind je talloze restaurants, trattoriaā€™s, wijnwinkels en delicatessenzaken. Met een kleine 50.000 inwoners heeft deze stad maar liefst vier met Michelinsterren uitgeruste restaurants. De deelnemers aan het Social Event zullen bij twee van deze restaurants het diner nuttigen.

Die andere Ferrari
Op de tweede dag van het evenement wordt er een bezoek gebracht aan Cantine Ferrari. Ferrari is niet alleen de naam van een bekend automerk uit Italiƫ, maar ook van een van de beroemdste wijnhuizen van Italiƫ. De mousserende wijnen van het wijnhuis Ferrari uit Trento worden als de beste van Italiƫ beschouwd. En in vergelijkbare proeverijen verslaan ze menig beroemd champagnehuis. Na een rondleiding door de kelders van dit wijnhuis zal de familie Lunelli, eigenaren van Cantine Ferrari, een proeverij organiseren.

Rustdag
Op zondag heeft de hele groep de mogelijkheid om tot rust te komen bij een van de mooie plaatsjes aan het Gardameer en aan het eind van de avonds gaat de hele groep weer met het vliegtuig richting Nederland.

De redactie van Hospitality Management gaat mee met deze reis als mediapartner. Volg de dagelijkse verslaggeving van chef redactie Frank Lindner via de website en zijn updates via twitter (@horecatotaal).

"":http://www.afbm.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: