Food van duizend kanten belicht

9 november 2010 |
Food van duizend kanten belicht<

De eerste editie PINC.Food, een inspiratiecongres over eten en drinken, is sinds 8 november 2010 een feit. Locatie van handelen: Hotel Theater Figi in Zeist. Twaalf jaar geleden zijn Peter en Nelleke van Lindonk gestart met PINC, een jaarlijks terugkerende conferentie over passie en creativiteit.


Peter van Lindonk


Nelleke van Lindonk

Mooi versus kwetsbaar
PINC.Food heeft een thema dat niet zomaar is gekozen, met haar liefde en interesse voor alles op het gebied van eten wil Nelleke van Lindonk laten beleven hoe mooi en fantastisch, maar ook kwetsbaar ons eten is. Deze bewustwording is een bekend thema in de voedingsmiddelenindustrie. We weten dat het anders moet, maar de grote vraag is hoe?


Erik van Muiswinkel testte de voedingsmiddelenkennis van het publiek.

Unieke benadering
Door eten vanuit verschillende disciplines en emoties op een verfrissende en positieve manier te benaderen wil PINC.Food mensen inspireren en op weg helpen met deze bewustwording. De sprekers, met ieder hun eigen achtergrond en daarmee unieke benadering van ‘food’, inspireren de aanwezigen niet alleen door na te denken over wat er belangrijk is, ook brengen ze een helder verhaal over hoe het ooit was. Waar we nu staan en waar we naar toe zouden kunnen gaan. Ze zetten ook een zoektocht in gang vanuit hun eigen gedrevenheid naar hoe we doelstellingen kunnen behalen.

Op weg naar het verleden?
Gaan we ‘vooruit’ naar ‘vroeger’, met Paul Bos, een ondernemende boerenzoon? Gebruiken we de technologie van PlantLab om compact en ter plaatse duurzaam te kunnen produceren? En hoe gaat de Youth Food Movement Nederland de jongeren van vandaag dichter bij producenten, boeren en koks brengen?


Paul Bos, ondernemende boerenzoon


Samuel Levie van de Youth Food Movement Nederland

Niet alleen werd food deze middag vanuit technologie, wetenschap en geschiedenis benaderd. Minstens zo belangrijk is het sociale aspect van eten, het gevoel dat opgeroepen wordt en de esthetiek. Zo belichten ook kunstenaars, food professionals en verschillende initiatiefnemers de sociale kant van ons alledaagse eten. Zij spraken met veel passie en gedrevenheid over hun liefde voor eten, drinken en cultuur.

Met elkaar
Natuurlijk was er ook inspiratie te proeven. Na een lunch, thee met een ‘acht-november-cakeje’ en een ‘tepel-soesje’ eindigde de dag met een borrel, vergezeld van een tomatenijsje en een ‘Big-mekker’ hamburger van schapenvlees. Op het podium, waarmee de afsluitende boodschap duidelijk was: de zoektocht naar beter eten begint met elkaar.


De acht-november-cakejes


Proeven


Afsluitende borrel op het podium

Foto's en tekst: Janneke Hoeben

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Coronacrisis
CEO van Generator Hostels reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren ...

Economie Toerisme
Onderzoek: coronacrisis treft hotelindustrie zwaarder dan platforms zoals Airbnb

Op het hoogtepunt van de zomervakantie overtreffen de 'short-term rentals' op platforms zoals Airbnb de prestaties van de hotelmarkt. Deze platforms presteerden over het algemeen duidelijk beter dan vergelijkbare kwaliteitshotelconcurrenten, volgens een STR- en AirDNA-studie van 15 stedelijk...

Toerisme Coronacrisis
Nederlandse reizigers veranderen reisgedrag na corona: kleinere accommodaties en later boeken

Met het coronavirus in ons midden verandert ook ons reisgedrag. We kiezen voor kleinere accommodaties, stappen eerder in de auto dan het vliegtuig en kiezen massaal voor last minutes. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Kleinschalige accommodaties worden populairder Van de 1....

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: