Food van duizend kanten belicht

9 november 2010 |
Food van duizend kanten belicht

De eerste editie PINC.Food, een inspiratiecongres over eten en drinken, is sinds 8 november 2010 een feit. Locatie van handelen: Hotel Theater Figi in Zeist. Twaalf jaar geleden zijn Peter en Nelleke van Lindonk gestart met PINC, een jaarlijks terugkerende conferentie over passie en creativiteit.


Peter van Lindonk


Nelleke van Lindonk

Mooi versus kwetsbaar
PINC.Food heeft een thema dat niet zomaar is gekozen, met haar liefde en interesse voor alles op het gebied van eten wil Nelleke van Lindonk laten beleven hoe mooi en fantastisch, maar ook kwetsbaar ons eten is. Deze bewustwording is een bekend thema in de voedingsmiddelenindustrie. We weten dat het anders moet, maar de grote vraag is hoe?


Erik van Muiswinkel testte de voedingsmiddelenkennis van het publiek.

Unieke benadering
Door eten vanuit verschillende disciplines en emoties op een verfrissende en positieve manier te benaderen wil PINC.Food mensen inspireren en op weg helpen met deze bewustwording. De sprekers, met ieder hun eigen achtergrond en daarmee unieke benadering van ‘food’, inspireren de aanwezigen niet alleen door na te denken over wat er belangrijk is, ook brengen ze een helder verhaal over hoe het ooit was. Waar we nu staan en waar we naar toe zouden kunnen gaan. Ze zetten ook een zoektocht in gang vanuit hun eigen gedrevenheid naar hoe we doelstellingen kunnen behalen.

Op weg naar het verleden?
Gaan we ‘vooruit’ naar ‘vroeger’, met Paul Bos, een ondernemende boerenzoon? Gebruiken we de technologie van PlantLab om compact en ter plaatse duurzaam te kunnen produceren? En hoe gaat de Youth Food Movement Nederland de jongeren van vandaag dichter bij producenten, boeren en koks brengen?


Paul Bos, ondernemende boerenzoon


Samuel Levie van de Youth Food Movement Nederland

Niet alleen werd food deze middag vanuit technologie, wetenschap en geschiedenis benaderd. Minstens zo belangrijk is het sociale aspect van eten, het gevoel dat opgeroepen wordt en de esthetiek. Zo belichten ook kunstenaars, food professionals en verschillende initiatiefnemers de sociale kant van ons alledaagse eten. Zij spraken met veel passie en gedrevenheid over hun liefde voor eten, drinken en cultuur.

Met elkaar
Natuurlijk was er ook inspiratie te proeven. Na een lunch, thee met een ‘acht-november-cakeje’ en een ‘tepel-soesje’ eindigde de dag met een borrel, vergezeld van een tomatenijsje en een ‘Big-mekker’ hamburger van schapenvlees. Op het podium, waarmee de afsluitende boodschap duidelijk was: de zoektocht naar beter eten begint met elkaar.


De acht-november-cakejes


Proeven


Afsluitende borrel op het podium

Foto's en tekst: Janneke Hoeben

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Akkoord!  

Naast Van der Valk met een dikke 700 miljoen euro omzet en Fletcher met 285 miljoen omzet in 2019, zijn er nog een stuk of vijf echt Nederlandse ketens over (Westcord, Eden, Bastion, Inntel, Amrâth en Postillion) met een gezamenlijke omzet van zo’n 430 miljoen in 2018 en vast wel meer in ...

Tech Longread
Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)

Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte Stef Driessen hoteliers al op het hart dat ze snel moesten anticiperen op de opkomst van voice assistants zoals Siri en Cortana. Toch zijn er in Ned ...

Park Boswijk zoekt een ondernemende general manager

Park Boswijk ligt in een parkachtige omgeving in midden-Nederland en bestaat uit een wooncomplex met 364 appartementen en ongeveer 500 bewoners. Voor bewoners biedt Park Boswijk tal van voorzieningen waar ze gebruik van kunnen maken. Zoals een terras met uitzicht op de parkachtige tuin met twee vijv ...

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: