Foodbloggers Awards: Dubbel prijs voor Hoofdstad Brasserie

1 september 2017 | Roy Spijker

Het was een groot succes tijdens de eerste editie van de Foodbloggers Awards toen bleek dat Hoofdstad Brasserie, de informele brasserie van De L’Europe, twee keer in de prijzen viel als: Beste Hotelrestaurant gekozen door de juryleden en Publieksfavoriet, gekozen door iedereen die een stem heeft uitgebracht. Daarmee mag Hoofdstad Brasserie, onder leiding van de creatieve en talentvolle chef Alex Haupt, zich benoemen tot beste restaurant van Amsterdam!

"Het is een enorme eer om erkend te worden als Beste Hotelrestaurant. We hebben het afgelopen jaar met het hele team hard gewerkt om een aantrekkelijk concept neer te zetten in het hart van Amsterdam. Het menu hebben we omgetoverd tot verleidelijke gerechten. We proberen met dit concept toegankelijk te zijn voor niet alleen hotelgasten maar zeker ook onze eigen gasten, de mensen uit Amsterdam. Om dan ook de Publieksfavoriet te zijn, dat is echt waanzinnig om te horen! Dit gaan we zeker nog lang vieren," zei een verraste, maar zeer trotse chef.

Het was een warme, zomerse avond in Grand Café De Tropen. Maar liefst 250 relaties, horeca-ondernemers, media en andere genodigden waren aanwezig om de eerste editie van het nieuwe initiatief bij te wonen. Bloggers Roger Bloem (Cityguys), Susam Pang (BySam) en Sabine de Witte (Your Ambassadrice) brachten de Foodbloggers Awards in het leven om de beste spots in Amsterdam te benoemen door middel van een award show. Dagelijks delen zij online met vele foodies en (food)bloggers hun eet-en drinkervaringen, ontmoetingen met het personeel voor en achter de schermen en besloten zij samen met andere foodbloggers plek te nemen als expert in de jury. Een jury van 23 foodbloggers, negen categorieën met elk vijf kandidaten en de publieksfavoriet.

De winnaars van de categorieën zijn:

Beste Foodspot: De Japanner
Beste Nieuwe Restaurant: Restaurant Jacobsz
Beste Horelrestaurant: Hoofdstad Brasserie
Best Brunchspot: Bakers & Roasters
Beste Cocktailbar: Tales & Spirits
Beste Social Media: Restaurant Jacobsz
Beste Design: Bar Botanique
Best Trendsetter: Zoku
Beste Wijnbar: GlouGlou

Gedurende het hele jaar door organiseert Hoofdstad Brasserie diverse inspirerende evenementen: van guest chefs tot lunchpromoties, live jazzavonden en de beste deal voo oesters en champagne. Met de blog ‘Our Hoofdstad’ neemt de chef u mee in zijn denkwijze, creativiteit van het team, de inspiratie die ze krijgen van onze gasten en de beste producten van onze leveranciers om de meest smaakvolle gerechten te ontwikkelen.

Hoofdstad Brasserie

Met invloeden van over de hele wereld is Amsterdam één van de snelst groeiende culinaire steden in Europa. Met een mix van Europese en internationale gerechten op het menu, heeft Hoofdstad Brasserie hier zeker aan bijgedragen. Bekroond met een BIB Gourmand voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, biedt Hoofdstad Brasserie een vriendelijke en open benadering aan de brasserie van De L’Europe Amsterdam. De creatieve en talentvolle chef, Alex Haupt, introduceert smaakvolle gerechten die Amsterdam keer op keer blijven verrassen. Met ingrediënten vol smaak en intensiteit, doch simpel en authentiek, wordt de perfecte harmonie in elke maaltijd gecreëerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Branded Content
The Slaak Rotterdam strak beveiligd

The Slaak Rotterdam is gevestigd in een oud monumentaal pand waar vroeger Rotterdam’s grootste krant “Het Vrije Volk” gehuisvest was. Na een flinke verbouwing opende het hotel in 2019 haar deuren met alle glorie en sfeer die ook op het hoogtepunt midden jaren 50 daar aanwezig was. ...

Amsterdam Achtergronden
Sir Hotels ruilt luxe bedden in voor bureaus

Vanaf vandaag biedt hotel collectie Sir Hotels flexibele werkplekken aan. Waar de vraag naar bedden voor de zakelijke markt drastisch afgenomen is, stijgt de vraag naar rustige werkplekken. Meer kantoren zoals Nike en Google houden hun kantoren tot zeker het einde van het jaar gesloten. Sir Hotels s...

Personeel
Preston Palace lanceert nieuwe werkcampagne

In tijden waarin werkgevers noodgedwongen hun gewaardeerde werknemers moeten laten gaan, lanceert Preston Palace juist een campagne om nieuwe collega's te werven. Van fulltime, parttime tot bijbaantje. Zelfs een combinatie van diverse afdelingen binnen in één functie is mogelijk. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: