Gaat u besparen op airco?

29 november 2013
Gaat u besparen op airco?

Donderdag lanceerde LG de LG Multi V IV, waarmee hoteliers een flinke besparing op de kosten van airconditioning tegemoet kunnen zien. Niet alleen voor de eindgebruiker zijn er talloze voordelen;
ook voor de installateur is de LG Multi V IV een uitkomst.

*Duurzame klimaatsystemen*
Wanneer het gaat om duurzame klimaatsystemen gaat, is LG een koploper. Duurzaamheid, besparing en efficiëntie worden gecombineerd met slimme vormgeving. Deze krachtpatser kan onder de moeilijkste omstandigheden functioneren en is bovendien uitermate betrouwbaar. Meer over de airo-systemen van LG leest u via "deze link.":http://www.lg.com/nl/airco-solutions

*De nieuwe standaard*
Multi V IV is dé nieuwe standaard in duurzame klimaatsystemen van bedrijfsgebouwen en is tot 30% efficiënter dan het vorige systeem. LG heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in R&D en het systeem op vier hoofdelementen verbeterd: compressor, olie-circuit, warmtewisselaar en koudemiddelendistributie. LG is met dit nieuwe systeem de koploper in de markt. De Multi V IV is per direct beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt.

*Meest energie-efficiënt*
De Multi V IV heeft de hoogste energie-efficiëntie van alle conventionele VRF-systemen in de markt. Het systeem is 30% efficiënter bij vollast en 17% efficiënter bij deellast, in vergelijking met een voorgaande generatie van het VRF-systeem. “Het zit in LG’s DNA om te blijven ontwikkelen. En ook de afgelopen jaren hebben wij fors geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van onze techniek. De Multi V IV is energie-efficiënter, maar ook in onze service zijn we gegroeid. Ik ben er van overtuigd dat we echt een stap vooruit zetten en met de Multi V IV koploper zijn in de markt”, zegt Richard de Waal, divisie directeur voor Air Conditioning & Energy Solutions.

*De Multi V IV is op vier elementen verbeterd:*
1. Compressor
Het hart van Multi V IV bestaat uit een volledig invertersysteem met één of meerdere efficiënte invertercompressoren (afhankelijk van de capaciteit). Door alleen gebruik te maken van invertercompressoren, kan het systeem sneller de benodigde koel- of verwarmingscapaciteit leveren. Ook is het operationeel bereik van de compressor vergroot naar 15 ~150 Hz. Dit zorgt voor nog efficiënter energieverbruik in deellast.

2. Olie-circuit
De Multi V IV beschikt over het Smart Oil Return-systeem, wat het olieniveau in de compressor real time controleert. In andere VRF-systemen wordt er automatisch om de acht uur een olieretourcyclus uitgevoerd. Bij de Multi V IV vindt deze alleen plaats wanneer het echt nodig is. Dit resulteert in meer comfort voor de eindgebruiker en minder energieverlies.

3. Warmtewisselaar
De Multi V IV is voorzien van slimme warmtewisselaartechnologie, die ervoor zorgt dat het systeem een optimaal oppervlak en koudemiddelstromingsrichting kiest. Het systeem kan het oppervlakte vergroten of verkleinen, afhankelijk van wat voor koel- of verwarmingsvermogen nodig is. Op deze manier levert de Multi V IV een hoog rendement, met zo weinig mogelijk energie verbruik.

4. Koudemiddeldistributie
Een Active Refrigerant Control, waarmee de Multi V IV de hoeveelheid circulerend koudemiddel actief kan controleren en variëren, ongeacht de omstandigheden of de systeeminstellingen. In standaard VRF-systemen wordt de hoeveelheid koudemiddel in het systeem passief geregeld.
Multi V IV biedt flexibele installatiemogelijkheden
De Multi V IV werkt bij een maximaal hoogteverschil tussen binnenunits van 40 meter en tussen een buitenunit en binnenunit van 110 meter. Daarnaast ondersteunt het systeem een leidinglengte tot 1000 meter, waardoor dit de ideale oplossing is voor hoge gebouwen en situaties waarbij er een grotere afstand is gewenst tussen het buitendeel en de binnendelen. Het systeem is 26% lichter dan vergelijkbare modellen en daarom gemakkelijker te vervoeren en te installeren.

*Controle en bediening via smartphone*
De Multi V IV is op afstand met een smartphone of tablet te controleren en te bedienen. Op deze manier kan de eindgebruiker het systeem vanaf elke locatie monitoren.
Voor de Service- & Onderhoudsmonteur is het LG service programma LGMV beschikbaar voor de Smartphone en Tablet.
Overige specificaties van de LG Multi V IV:
- De nieuwe Multi V IV invertercompressoren hebben een operationeel bereik van 15 Hz tot 150 Hz.
- De compressor maakt gebruik van Vapor Injectie technologie.
- High Pressure Oil Return is een door LG ontwikkelde invertercompressortechnologie om het verborgen energieverlies in het oliecircuit te elimineren.

Overig nieuws