Gediplomeerd keukenpersoneel niet voor het oprapen

9 januari 2017 | Jorien Slager

De horecabeurs Horecava gaat vandaag van start en de stemming zit er goed in. Het gaat weer goed met restaurants en cafés. Misschien zelfs een beetje té goed, want veel restaurants staan te springen om goed personeel in de keuken. En dat personeel ligt momenteel niet voor het oprapen, meldt BNR.

Een verkorte koksopleiding moet de oplossing zijn, om de zoektocht naar gediplomeerde koks te vereenvoudigen, zegt Yvonne Meijer van restaurant De Duinerij in Bergen aan Zee. 

Vakkrachten

Horeca is zo op het oog een leuk vak, maar de praktijk is vaak toch minder florissant, zegt Meijer. Op zich heeft ze niet alleen maar gediplomeerd keukenpersoneel nodig. 'Een aantal wel, want we maken al onze producten zelf, maar we hebben niet alleen maar vakkrachten nodig; eigenlijk voornamelijk enthousiaste mensen die vol passie mee willen doen in het spel.'

Bovendien is de ene opleiding de andere niet. Zo is er de verkorte opleiding die voornamelijk is weggelegd voor mensen die gemotiveerd zijn om op korte termijn in de praktijk aan de slag te gaan. Voor een volwaardige mbo-koksopleiding moet je al rond je veertiende kiezen. Maar dan krijg je wel een zeer uitgebreid pakket: 'Je merkt ook dat een groot gedeelte afhaakt omdat ze het koksvak in de praktijk toch niet leuk vinden.'

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Duurzaamheid
Tips voor een duurzamer hotel

Ieder hotel wil besparen op de energiekosten. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het levert ook nog eens geld op. Ashwin Imambaks van het Spaanse gasbedrijf Gas Natural Fenosa geeft een aantal tips om energie te besparen in uw hotel en Wim van der Hulst van Honeywell vertelt over slimme t...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Nieuw hotel Vondel Hotels in Amsterdam

Vondel Hotels voegt opnieuw een uniek hotel toe aan haar collectie in Amsterdam. Het hotel op de Geldersekade vestigt zich middenin het bruisende Chinatown in een rijksmonument dat dienst heeft gedaan als Chinees pakhuis. Het hotel krijgt een Aziatisch thema en de sfeer zal het Shanghai van nu ademe...

Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Aziatisch themahotel in Amsterdam mag er komen

AT5 meldt dat, na jaren van juridisch getouwtrek, het Aziatisch themahotel aan de Geldersekade in Amsterdam gebouwd mag worden. Er komen 83 kamers in het hotel. Met de komst van het hotel gaat de afgesloten Elleboogsteeg mogelijk weer open. Het oordeel van De Raad van State luidt dat de vergunnin...

Personalia
Doros Theodorou treedt toe tot het MEININGER bestuur als Chief Commercial Officer

Meininger Hotels is verheugd om de aanstelling van Doros Theodourou in de nieuwe functie van Chief Commercial Officer aan te kunnen kondigen. Doros heeft meer dan 17 jaar ervaring in strategische verkoop en marketing, en dit in combinatie met een grote t...

Achtergronden
Belgische chef beklaagt zich over onbeschofte gasten

Sam van Houcke, de chef van restaurant Onder de Toren in het Belgische Hansbeke, beklaagde zich op Facebook over enkele wel zeer onbeschofte gasten. Hij riep op om het bericht te delen. Op zijn Facebookpagina schreef hij het volgende: 'Beste dame die gisteren in ons restaurant kwam dineren. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: