Gediplomeerd keukenpersoneel niet voor het oprapen

9 januari 2017 | Jorien Slager

De horecabeurs Horecava gaat vandaag van start en de stemming zit er goed in. Het gaat weer goed met restaurants en cafés. Misschien zelfs een beetje té goed, want veel restaurants staan te springen om goed personeel in de keuken. En dat personeel ligt momenteel niet voor het oprapen, meldt BNR.

Een verkorte koksopleiding moet de oplossing zijn, om de zoektocht naar gediplomeerde koks te vereenvoudigen, zegt Yvonne Meijer van restaurant De Duinerij in Bergen aan Zee. 

Vakkrachten

Horeca is zo op het oog een leuk vak, maar de praktijk is vaak toch minder florissant, zegt Meijer. Op zich heeft ze niet alleen maar gediplomeerd keukenpersoneel nodig. 'Een aantal wel, want we maken al onze producten zelf, maar we hebben niet alleen maar vakkrachten nodig; eigenlijk voornamelijk enthousiaste mensen die vol passie mee willen doen in het spel.'

Bovendien is de ene opleiding de andere niet. Zo is er de verkorte opleiding die voornamelijk is weggelegd voor mensen die gemotiveerd zijn om op korte termijn in de praktijk aan de slag te gaan. Voor een volwaardige mbo-koksopleiding moet je al rond je veertiende kiezen. Maar dan krijg je wel een zeer uitgebreid pakket: 'Je merkt ook dat een groot gedeelte afhaakt omdat ze het koksvak in de praktijk toch niet leuk vinden.'

Overig nieuws

Amsterdam Airbnb
Airbnb roept op tot actie tegen gemeente Amsterdam

Airbnb roept gebruikers van de huizenverhuursite op om in actie te komen tegen de meldplicht die door de gemeente Amsterdam is voorgesteld. Verhuurders moeten, wanneer de meldplicht van kracht is, de gemeente op de hoogte stellen van de verhuur van de woning. Wanneer dat niet gebeurt, volgt er ...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Hotelbouwplannen
Bilderberg presenteert gerenoveerde hotels

De twee hotels van de hotelgroep Bilderberg in het Veluwse Garderen, Résidence Groot Heideborgh en Hotel ‘t Speulderbos, hebben een metamorfose ondergaan. Alle hotelkamers van beide hotels zijn gerestyled en de conferentieruimtes in Résidence Groot Heideborgh zijn volledig vernie...

Achtergronden
Parkhotel Valkenburg neemt Hotel Dieteren over

Parkhotel Valkenburg neemt Hotel Dieteren per 1 juni over, zo lazen we op wijlimburg.nl. Hotel Dieteren heeft 21 appartementen en daarmee geschikt voor gasten die langer willen verblijven. De nieuwe naam wordt 'Appartementen Valkenburg'. Beide hotels liggen dicht bij elkaar en op een kor...

Hotelbouwplannen Video
Video: Met 10.000 foto's maak je een 3-D-model van een hotel

Een collectief uit Turkije maakt met behulp van foto's 3D-modellen van bestaande steden en gebouwen. In de video hieronder zie je de presentatie van een hotel in Istanbul. Met vrijwel iedere smartphone kun je inmiddels panoramafoto's maken, dus de panoramaview is bij ons allemaal wel bek...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: