Geen nieuw driesterrenrestaurant Nederland

28 november 2011 |
Geen nieuw driesterrenrestaurant Nederland<

In Nederland blijft het zoals het is. Oud Sluis en De Librije zijn en blijven komend jaar de enige twee restaurants met drie sterren van het land. Dat blijkt uit de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2012. Wel zijn er drie restaurants die
van een naar twee sterren gaan. Het zijn De Kromme Watergang (Breskens), Chapeau! (Bloemendaal) en Librije’s Zusje (Zwolle).

Er is potentie...
"In de categorie tweesterren valt de constante kwaliteit op, die dag in dag uit wordt geleverd", zo verklaart Michelin in het jaarlijkse persbericht. "Het merendeel van de zaken die op dit niveau presteren, toont bovendien het potentieel om zich nog verder te ontplooien. Nederland lijkt dus een rooskleurige gastronomische toekomst tegemoet te gaan."

...maar toch nog niet genoeg
'Weer niet!', dat is toch de eerste reactie op de presentatie van de nieuwe Michelingids voor Nederland 2012. Wederom blijft Nederland verstoten van een derde en vierde driesterrenrestaurant. Waar de gids elders in Europa en wereldwijd 'strooit' met sterren komt Nederland er ondanks het genoemde hoge constante niveau wederom bekaaid van af.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: