Gijs Hendrikx neemt exploitatie Stationshotel Venlo over

20 maart 2018 | Thijs Jacobs

De exploitatie van Stationshotel Venlo wordt per 1 april 2018 overgenomen door Hendrikx Hospitality Group. Gijs Hendrikx, directeur: “Met veel respect nemen wij het stokje over van de huidige eigenaar van het Stationshotel, de geschiedenis die verbonden is aan deze mooie locatie zal worden geëerd, maar zeer zeker ook worden gekoesterd."

Na de start met Theaterhotel Venlo is dit een logische opvolging om binnen de grenzen van Venlo uitbreiding te zoeken. Stationshotel Venlo voldoet hiermee aan de wens om een geheel nieuw en ander segment te gaan bedienen in de regio. Met de overname van Stationshotel Venlo zal worden ingezet op een nieuw concept dat in de komende maanden verder zal worden uitgewerkt en ontwikkeld. Dit zal zowel conceptueel als visueel tot uitwerking worden gebracht, waarbij gestreefd zal worden om zowel het hotel als Venlo landelijk op de kaart te zetten. 

Nieuw concept

Belangrijke rol in het toekomstige concept is de geschiedenis die Stationshotel Venlo met zich meeneemt. De familie van Leeuwen heeft bijna 70 jaar een fantastisch hotel geëxploiteerd, waarbij zij als een van de eerste hotels in de regio de basis hebben gelegd voor de huidige hotelmarkt. Waarbij de locatie uiteraard een belangrijke kracht is, maar ook de basis voor de vele gebeurtenissen die in deze jaren in het hotel hebben plaatsgevonden. Onder andere de oprichting van eredivisieclub VVV-Venlo, waarbij het hotel vele jaren als vaste thuisbasis diende. Het hotel telt 23 kamers, een bar en restaurant dat nu wordt gebruikt voor het ontbijt.

Volste vertrouwen

Marc van Leeuwen: “Stationshotel Venlo is voor mij erg speciaal, in het jaar 1953 is het hotel, welk dateert uit 1886, in bezit gekomen van mijn grootouders. Vanaf dat moment is de familie betrokken geweest en ben ik van kleins af aan samen met mijn ouders tal van betrokken medewerkers altijd druk geweest met het creëren van gastvrijheid in dit hotel. Nu is het hotel toe aan een nieuwe eigenaar, opvolging is er namelijk niet. Ik ben dan ook ontzettend trots op het feit dat wij het hotel kunnen overdragen aan een jonge ondernemer die net als ons trots is op Venlo, de tradities maar zeer zeker ook de geschiedenis die het hotel met zich meeneemt."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
World Trade Center Association kiest voor Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

World Trade Center Association (HQ New York) kiest ervoor om zijn dienstverlening onder te brengen in het Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp aan het Centraal Station in Antwerpen. Door de samenwerking en de co-branding met dit wereldmerk verandert de naam van het hotel officieel in: Lindner...

Amsterdam Van der Valk
Waxsalon in Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

In oktober opent Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 de deuren. Dit gloednieuwe hotel is een aanwinst voor het Van der Valk concern én voor de hoofdstad. Hier vindt u alles onder één dak, waaronder een zeer complete wellness met een waxsalon van Delete ...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Hilton Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss...

Events Hoteltech
Wat gebeurt er in het brein van de hotelier?

Tijdens HotelTech 2018, op maandag 19 november in Bunnik, is Margriet Sitskoorn keynote spreker. Zij spreekt over de invloed van leiderschap op het brein en dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw hoteliersbrien. Voor hotelmanagers is HotelTech een event dat je niet wilt missen. Bovendien is regist...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: