Goed jaar voor hotels Den Haag

17 juli 2013
Goed jaar voor hotels Den Haag

In 2012 zijn er ruim 1,2 miljoen hotelovernachtingen in Den Haag geregistreerd. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. Bijna de helft van de overnachtingen bestond uit gasten uit
het buitenland. De hotelgasten zorgden voor 200 miljoen euro aan bestedingen in de stad en zijn goed voor 3.900 lokale banen. Dat blijkt uit recent openbaar gemaakte cijfers van de gemeente Den Haag.

*Meer hotels*
Het aantal hotels in Den Haag is de afgelopen 12 jaar flink gestegen. Er zijn 700 extra hotelkamers bij gekomen, waaronder het Hilton The Hague, en er bestaat een toegenomen aanbod aan budgetovernachtingen. De gemeente wil deze ontwikkeling een flinke steun in de rug geven.

*Slag maken*
Wethouder Cultuur, Binnenstad, Internationaal, Marjolein de Jong zegt: "We hopen nu een volgende stap te maken door toplocaties in de markt te zetten. We zien ruimte in de binnenstad en Scheveningen voor zich onderscheidende hotels. Daarbij denken we aan boutiquehotels, themahotels of jeugdhotels, waar bij bezoekers veel vraag naar is."

*Nieuw beleid*
Het nieuwe hotelbeleid voor Den Haag, 'Check in The Hague: Roomservice 2.0' laat ook zien dat de gemeente bestaande hotels die willen uitbreiden of verbeteren, faciliteert. Dat geldt ook voor nieuwe hotels die bijdragen aan de ruimtelijke-economische structuur van de stad, zoals de hotelinitiatieven in Scheveningen-Haven. "Dit is nodig omdat de wensen van de consument blijven veranderen en vernieuwing van het hotelaanbod noodzakelijk is voor een aantrekkelijke stad. Ook is het goed voor het economisch functioneren in deze stad", aldus de wethouder.

*Snelweghotels rond stad*
Omdat jaarlijks veel zakelijke gasten en toeristen Den Haag per touringcar bezoeken, komt de gemeente deze gasten tegemoet door op zoek te gaan naar een hotelexploitant die zogenoemde 'snelweglocaties' wil voorzien van hotels. De op- en afritten bij de entrees van de stad komen hiervoor in aanmerking.

Op de foto: het recent op de markt gekomen Hilton The Hague

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws