Griekse cranberrymuffins

1 januari 2016 | Jorien Slager

Echt voorspoedig gaat het allemaal niet in Griekenland. En dat terwijl het land op cultureel en culinair vlak de wereld voldoende heeft te bieden – al eeuwen lang. De CuliTip is dit keer daarom bedoeld als steuntje in de rug voor alle gedupeerde Grieken. Nog belangrijker: de muffins zijn dankzij de frisse en gezonde cranberry’s gewoon ongelooflijk lekker.

Ingrediënten (12 muffins)

250 gram bloem
2 ruime theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren (middel)
125 ml olijfolie
300 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
2 theelepels gehakte oregano
peper
1 groene Griekse paprika
40 gram zwarte Griekse olijven (zonder pit)
100 gram Griekse schapenkaas
125 gram gedroogde cranberry’s
12 papieren bakvormpjes
Oreganoblaadjes naar smaak/ter garnering

Bereiding

Bloem met bakpoeder en zout mengen. Yoghurt, eieren en olijfolie door elkaar roeren. Knoflook pellen en persen en samen met de oregano door het yoghurtmengsel roeren. Met peper kruiden. Het geheel door de bloem roeren. Paprika schoonmaken, afspoelen en fijnhakken. Olijven in kleine stukjes snijden. Schapenkaas verkruimelen. Deze ingrediënten met de cranberry’s snel door het deeg mengen. De papieren bakvormpjes in de uitsparingen van een muffinblik zetten en met het deeg vullen. In de voorverwarmde oven op 175 graden circa 25-30 minuten bakken.
Naar smaak met oregano garneren.

Tip

Bakpapier vierkant (circa 12x12 cm) op maat knippen en in plaats van de papieren bakvormpjes in de uitsparingen van het muffinblik drukken.

Bereidingstijd

45 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: