Hampshire gaat met geldkluis werken

22 oktober 2015
Hampshire gaat met geldkluis werken

Steeds meer hotels werken met de Smart Safe, de geldkluis die ondernemers ontzorgt op het gebied van cashafhandeling. Bij de keten Hampshire
Hospitality zijn inmiddels alle eigen hotels om, zegt financial controller Hannita van Houweling.

*Veiligheid*
RCCS Waardetransport introduceerde de geldkluis vorig jaar. Door de Nederlandse innovatie moet het aantal overvallen op hotels sterk afnemen. Eigenaren stoppen cash geld in de kluis en zodra het geld door de sleuf valt, ligt de verantwoordelijkheid voor het geld bij RCCS. De kluis controleert het briefgeld bovendien automatisch op echtheid en telt het. Het bedrag wordt vervolgens direct op de rekening van de ondernemer gestort.

*Efficiëntie*
Niet alleen is het werken met een Smart Safe veiliger, het is ook een stuk efficiënter, weet Hannita van Houweling: “We zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week open. Dat betekent dat we minstens drie personen nodig hebben voor de receptie. En dat betekent drie enveloppen met geld. Bij grote hotels staan er soms wel drie personen achter de balie, dus dat zijn negen enveloppen met geld die geteld moeten worden. Dat kost dus heel veel tijd. Nu gaat het geld in de kluis en je hebt er geen omkijken meer naar. Het is voor ieder bedrijf, maar zeker voor ketens een absolute aanwinst.”

~Mirte Bouman~

Overig nieuws