HANOS Nederland doet overnames

15 augustus 2013
HANOS Nederland doet overnames

HANOS Nederland vergroot haar belang in Distrivers en Van der Zee Slagerijen door alle aandelen van deze bedrijven over te nemen. De directies van de ondernemingen hebben hiervoor een
intentieovereenkomst getekend.

*Business as usual*
Als de noodzakelijke goedkeuringen worden verkregen, waaronder die van de bevoegde mededingingsautoriteiten, is het streven om de transactie per 1 november 2013 te formaliseren. In de tussentijd en in de toekomst blijven Distrivers en Van der Zee op de oude voet doordraaien.

*Positie versterken*
De overname maakt het voor partijen mogelijk hun gezamenlijke positie in Nederland als producent en leverancier voor de institutionele markt en voor de horeca verder uit te bouwen. Distrivers en Van der Zee kunnen hierdoor blijven investeren in hun productielocaties om aan alle eisen van voedselveiligheid en dierenwelzijn te kunnen voldoen. HANOS krijgt extra productiecapaciteit, product- en vakkennis in huis op het gebied van vlees en vleesproducten en convenience.

*Bedrijven en holding*
Van der Zee heeft twee productiebedrijven, in Emmen en Twello, en levert vlees en vleesproducten aan de horeca via alle slagerijen in de HANOS-vestigingen, en aan de institutionele markt via Distrivers. Distrivers is voedingsmiddelenleverancier en maaltijdspecialist voor zorginstellingen in heel Nederland. De Van der Zee Groep en de Distrivers Groep vormden voor de overname samen Weca Holding.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws