Hilton stopt met plastic rietjes

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Hilton zal tegen eind 2018 de plastic rietjes hebben verwijderd uit 650 gebouwen. Vandaag onthult Hilton ook zijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde 2030 doelstellingen, gericht op het halveren van de wereldwijde impact op het milieu en het verdubbelen van de investeringen met een sociaal effect.

Miljoenen plastic rietjes en flessen

In alleen al Europa, het Midden Oosten en Afrika zullen door deze overeenkomst op jaarbasis meer dan vijf miljoen plastic rietjes en 20 miljoen plastic waterflessen van Hilton-gebouwen worden verwijderd. Het totaal aantal rietjes dat hiermee wordt bespaard in de regio, zou een totale lengte hebben die langer is dan de rivier de Seine.

Naar schatting komt er jaarlijks acht miljoen ton plastic afval in de oceaan terecht. Onderzoeksprojecten tonen bovendien aan dat de hoeveelheid plastic in onze oceanen in een decennium verdrievoudigd zou kunnen worden. Plastic vervuiling heeft niet alleen invloed op onze wateren en het onderwaterleven, maar ook op onze voedselketen en de algehele gezondheid.

Stap in de goede richting

Simon Vincent, Executive Vice President en President, EMEA, Hilton zegt: "Als toonaangevend wereldwijd horecabedrijf hebben we een enorme verantwoordelijkheid om op te treden als beheerders van onze natuurlijke hulpbronnen en de gemeenschappen waarin we actief zijn te ondersteunen. Via onze strategie voor verantwoord ondernemen, Travel with Purpose, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Uitbreiding van een verbod op plastic rietjes in onze portefeuille is een belangrijke stap in de goede richting, en een die we willen voortzetten in de komende jaren. "

Hilton zal plastic rietjes verwijderen en op verzoek een papier- of biologisch afbreekbaar alternatief aanbieden - een inspanning die het bedrijf van plan is wereldwijd in zijn hotels te implementeren voor het einde van 2018. Hilton zal ook plastic waterflessen verwijderen uit vergaderingen en evenementen in hotels in de EMEA-regio, als onderdeel van het wereldwijde Meet with Purpose-programma om sociaal en ecologisch verantwoorde vergaderingen te bieden.

Het verbod op rietjes maakt deel uit van een nieuwe reeks wereldwijde doelstellingen die ontworpen zijn om Hilton's ecologische voetafdruk in 2030 te halveren en de wereldwijde sociale impact te verdubbelen. Met deze overeenkomst wordt Hilton het eerste grote hotelbedrijf dat op wetenschap gebaseerde doelen stelt om de CO2-uitstoot te verminderen en zich ertoe verbindt nul hotelzeep naar stortplaatsen te sturen.

Lokale leveranciers

Het bedrijf verdubbelt ook het bedrag dat het uitgeeft aan lokale leveranciers en verdubbelt de investering in programma's om vrouwen en jongeren over de hele wereld te helpen. Deze doelen maken deel uit van Hilton's Travel with Purpose corporate responsibility-strategie gebaseerd op de United Nation’s 2030 Sustainable Development Agenda.

"Al bijna 100 jaar lang is Hilton gedreven door onze missie om een ??positieve impact te hebben op de gemeenschappen rondom onze hotels", aldus Christopher J. Nassetta, President en CEO, Hilton en voorzitter van de World Travel & Tourism Council. "In deze Gouden Eeuw van Reizen nemen we een leidende rol in om ervoor te zorgen dat de bestemmingen waar reizigers werken, ontspannen, leren en verkennen levendig blijven voor de volgende generaties avonturiers."

De 2030 doelstellingen van Hilton:

Halveer schadelijke impact op milieu om de planeet te beschermen

• Verminder de koolstofemissie-intensiteit met 61%, in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs en goedgekeurd door het Science Based Targets Initiative (SBTi) • Verminder waterverbruik en afval met 50%

• Duurzaam vlees, gevogelte, producten, zeevruchten en katoen inkopen

• Breid het bestaande zeeprecyclingprogramma uit naar alle hotels waardoor er geen zeep meer naar stortplaatsen hoeft.

 Verdubbel de sociale investering en zorg voor een positieve verandering in communities

• Verdubbel het bedrag dat wordt besteed aan lokale, kleine leveranciers

• Dubbele investering in programma's om vrouwen en jongeren meer kansen te geven, inclusief partnerschappen met lokale organisaties en scholen

• Draag 10 miljoen vrijwilligersuren bij via Teamlid initiatieven

• Dubbele monetaire steun voor inspanningen na natuurrampen

• Vooruitgang op het gebied van mensenrechten om dwangarbeid en mensenhandel uit te roeien.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: