Hoge bezettingsgraad easyhotel

14 april 2014
Hoge bezettingsgraad easyhotel

easyHotel Rotterdam, gevestigd aan de Westblaak, maakt bekend dat de bezettingsgraad in de opstartfase van het hotel (september 2013- maart 2014) op gemiddeld 61,5% ligt. Dit is 3,5% meer dan
vergelijkbare hotels in de rest van de stad (58%). Dit blijkt uit het STR report, een benchmark vergelijking tussen hotels die zijn aangesloten. De verwachting is dat deze groei zal doorzetten naar een bezettingsgraad van 67% het eerste jaar.

*Succesvolle vestiging*
Hiermee is easyHotel Rotterdam de derde succesvolle vestiging van de budgethotelketen, die al eerder een vestiging in Amsterdam opende (2011) en halverwege 2013 een vestiging in Den Haag. De twee sterren hotelformule is bedacht door Sir Stelios Haji-Ioannou, bekend van easyJet. Alle vestigingen van easyHotel zijn gevestigd in leegstaande kantoorpanden op centrale locaties, waardoor men midden in het centrum van de stad voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding een kamer kan boeken. Hierbij betaalt de gast alleen voor wat hij wenst af te nemen.

*Groot marktaandeel*
“Wij zijn enorm trots dat wij al 7 maanden na de opening van onze vestiging aan de Westblaak, een goed en groot marktaandeel hebben kunnen veroveren in de stad Rotterdam. Hieruit blijkt dat als je in de juíste markt zit met je hotelconcept, met het juíste product, dat het wel degelijk mogelijk is om een hotel in Rotterdam - ondanks het steeds groter wordende aanbod - succesvol te krijgen”, aldus Lucas Drewes, operationeel directeur easyHotel Benelux.

*Rapport*
Het eindrapport van ZKA consultants (24/2/2014), dat in opdracht van stadsontwikkeling Rotterdam is uitgevoerd, bevestigt dat easyHotel in het juiste segment zit. Hieruit blijkt dat de hotelontwikkeling in de binnenstad/centrum van Rotterdam het meest kansrijk is. Daarnaast scoort easyHotel Rotterdam goed op de genoemde markttechnische kwaliteitscriteria, waarmee het vestigingsklimaat wordt versterkt volgens het rapport: internationale brand, onderscheidende prijs/kwaliteitverhouding, kleinschalig hotel en gericht op een specifieke doelgroep.

*Herstel hotelmarkt*
De bekend gemaakte bezettingsgraadcijfers van easyHotel Rotterdam (een 2 sterren hotelformule) laten een zelfs nóg grotere stijging zien dan het drie- en viersterrensegment, zo blijkt uit recent onderzoek van Horwath HTL. Vorige week maakte deze consultancy organisatie op het gebied van de gastvrijheidsbranche namelijk bekend in zijn meest recente onderzoek, dat de bezettingsgraad van drie-, vier- en vijfsterrenhotels in 2013 is gestegen naar 67,8 %, tegen 66,7% een jaar eerder. Zonder de hotels in Amsterdam/ Schiphol kwam de bezetting in 2013 uit op 60,9%. De hogere bezettingsgraden kwamen tot stand in het drie- en viersterrensegment.

*Over easyHotel*
easyHotel is een scherp geprijsde hotelformule die bedacht is door Sir Stelios Haji-Ioannou, bekend van easyJet. Wereldwijd heeft easyHotel twintig vestigingen in de grote steden van Europa en het Midden Oosten. Het concept van easyHotel gaat de discussie aan of het aanbieden van het gebruikelijke totaalpakket in de hotellerie wel noodzakelijk is. Bij easyHotel ontbreken zaken als roomservice, minibar, ontbijt en een wake-up call. Hierdoor kan ingezet worden op een hoge kwaliteit voor een eerlijke en scherpe prijs.

~Thijs Jacobs~


Overig nieuws