Hoofd conciërge Pulitzer 40 jaar in dienst

19 juli 2010
Hoofd conciërge Pulitzer 40 jaar in dienst

Hoofd conciërge Robin van Kooten is 40 jaar in dienst bij Hotel Pulitzer, a Luxury Collection Hotel, maar zijn werk voelt iedere dag als een feestje. In oktober viert het hotel uit de hoofdstad zelf haar 40-jarig jubileum. Van Kooten: “In ons hotel heb ik samen met tien directeuren gewerkt en is het hotel gegroeid van een familiehotel waar iedereen zich meteen thuis voelde, naar een vijfsterren-plus hotel waar nog steeds voor diezelfde gasten een onmiskenbare warme sfeer hangt, persoonlijk en op maat gemaakt.” Na 40 jaar werkt Van Kooten nog steeds met veel plezier als hoofd conciërge bij het hotel: “De persoonlijke contacten die je met je gasten hebt maakt dat je het niet als werk beschouwt maar meer als een feest.”

*Logische keuze*
In zijn vroege jaren, heeft Van Kooten op 24 verschillende adressen gewoond waaronder Rio de Janeiro, Venezuela en Curaçao. Reizen is zijn tweede natuur, dus het kwam niet als een verrassing dat Van Kooten een carrière begon in de gastvrijheidsindustrie. Hij is begonnen in de keuken waar hij opklom tot chef-kok, en later bij de front desk waar Van Kooten begon als receptionist en in die functie doorgroeide tot rooms division manager.

*Voldoening*
Begin jaren negentig begon Van Kooten met het opzetten van de Concierge Desk bij Hotel Pulitzer, toen het hotel deel ging uit maken van Ciga hotels, de voorganger van Luxury Collection Hotels. Het werken voor de schermen en het contact met gasten gaf Van Kooten veel meer voldoening. Op dit moment werken er vijf conciërges aan de Concierge Desk in Hotel Pulitzer, wat aangeeft hoeveel er in die twintig jaar is veranderd.

*Beste plekjes*
Als president van de Clefs d ‘Or Nederland, Van Kooten samen met andere conciërges aan het verbeteren van het imago van conciërges. Robin wordt vaak geïnterviewd voor magazines of televisie voor de beste tips en de mooiste plekjes in Amsterdam.

~Frank Lindner~

Overig nieuws