Hoogste punt ibis Styles Rotterdam Ahoy bereikt

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 21 februari 2023
Hoogste punt ibis Styles Rotterdam Ahoy bereikt

Het ibis Styles Rotterdam Ahoy bereikte op 16 februari het hoogste punt. Met het plaatsen van een plaquette op 40 meter hoogte, door Chantal Zeegers (wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen van Rotterdam) werd het hoogste punt van het hotelgebouw met 250 kamers officieel gemarkeerd.

“De komst van het hotel naast Rotterdam Ahoy is een mooie toevoeging aan Hart van Zuid", aldus wethouder Zeegers. "Het gebied rond Zuidplein groeit uit tot een volwaardig centrumgebied, voor de 210.000 bewoners van Zuid, tot aan bezoekers wereldwijd. Het hotel nodigt uit om langer in dit centrum te blijven en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Het wordt gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie.”

Ontwikkeling

Ontwikkelaar Foruminvest vierde deze mijlpaal samen met vertegenwoordigers van Accor, HR Group, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, aannemer BOBgroep en vele andere betrokken partijen. Het hotel krijgt het ibis Styles label van Accor en is langjarig verhuurd aan het Duitse HR Group. De oplevering is voorzien direct na de zomervakantie van dit jaar. Aannemer BOBgroep realiseert het gebouw in opdracht van Foruminvest inclusief de volledige afbouw en inrichting.

Directeur van Foruminvest, Aerjen Koeneman vermeldt het volgende: “Foruminvest ontwikkelt verschillende hotels in binnen- en buitenland. Het realiseren van dit omvangrijke nieuwbouwhotel met een internationaal label en in samenwerking met deze professionele partijen past typisch binnen onze focus. De grote vraag naar hotelkamers bij Rotterdam Ahoy in combinatie met de goede bereikbaarheid geven dit hotel een uitstekende basis voor een succesvolle exploitatie.”

Ook Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy is blij met de komst van het hotel: “Rotterdam Ahoy heeft al jarenlang de wens om een hotel naast haar evenementenlocatie te krijgen. Nu het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage op volle toeren draaien en vele extra bezoekers aantrekken, is de vraag naar dit hotel alleen maar groter geworden. We zijn dus heel blij dat de realisatie ervan met alle betrokken partijen zo voorspoedig is verlopen en dat het hotel dit najaar in gebruik zal worden genomen.”

Foruminvest

Foruminvest is een team van vastgoedprofessionals met bijna 40 jaar internationale ervaring. “We zijn trots op ons Europese trackrecord dat bestaat uit een groot aantal prijswinnende projecten; van hotels en duurzame woongebouwen tot complexe architectonische (winkel)centrumontwikkelingen. We leveren slimme, waardevolle inzichten en realistische oplossingen. Ons succes komt voort uit ons vermogen om onze partners door complexe ontwikkeltrajecten te helpen, waarbij wij de juiste expertise leveren en toekomstwaarde creëren.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws