Hoogste punt voor nieuwe hotelvleugel Landgoed Huize Bergen

22 februari 2017 | Roy Spijker

Op dinsdag 21 februari bereikte de bouw van de nieuwe hotelvleugel van Landgoed Huize Bergen het hoogste punt. Dit hoogtepunt werd traditioneel gevierd met het hijsen van de vlag.

Landgoed Huize Bergen ligt aan de rand van Vught en staat bekend om haar monumentale landhuis uit 1916 en eeuwenoude park. In de nieuwbouw worden 39 luxe tweepersoons hotelkamers op 4 sterren niveau gerealiseerd verdeeld over 3 bouwlagen. Met het behalen van deze mijlpaal krijgt het allemaal steeds meer vorm. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2017. 

Bij het hoogste punt hoort 'pannenbier'. Een oude traditie om de bouwvakkers te bedanken voor hun inzet en de behaalde mijlpaal samen te vieren. Bij Landgoed Huize Bergen doen wij dat net even anders. Geen 'pannenbier' maar authentieke grootmoeders 'stamppotpannen', want op een lege maag kan er niet gewerkt worden! Een goed gevuld buffet met een lekkere warme stamppot lunch werd geserveerd voor het hele bouwteam.

Masterplan

De huidige nieuwbouw vormt een onderdeel van een 3 fase tellend masterplan ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur. Na de realisatie van de eerste 39 hotelkamers volgt fase 2, waarin enkele van de historische gebouwen verbonden worden met de nieuwbouw. In deze fase komt een nieuwe entree en worden 6 zalen gerealiseerd. Tot slot volgt fase 3 met een tweede hotelvleugel. Voor het monumentale park wordt een masterplan ontwikkeld zodat ook de kracht van het park behouden blijft.

Energiezuinig

De nieuwe vleugel van Landgoed Huize Bergen wordt gebouwd volgens de duurzame principes van passief bouwen. De uitbreiding krijgt goed geïsoleerde gevels, daken en vloeren, waardoor de installaties voor het verwarmen en ventileren beperkt kunnen worden. Hiermee wordt vier keer minder energie verbruikt dan bij standaard bouwen en zal de CO2 uitstoot circa 50 procent minder zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: