Horecavastgoedmagnaat Caransa overleden

10 augustus 2009
Horecavastgoedmagnaat Caransa overleden

Zakenman Maurits 'Maup' Caransa is vrijdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat hebben betrouwbare bronnen zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Caransa kocht flink wat panden op, onder meer het befaamde Amstel Hotel en Hotel Américain. Aan het Rembrandtplein verwierf de rijke zakenmam onder meer horecagelegenheid De Kroon, evenals zijn eigen hotel Caransa en het befaamde Schiller. Dit viersterrenhotel verkocht hij samen met hotel De Doelen uit dezelfde categorie aan Krasnapolsky. Caransa kocht panden op om ze niet lang daarna weer van de hand te doen, wat hij onder meer deed met het Amstel Hotel.

Hij behaalde alle voorpagina's toen hij in 1977 werd ontvoerd na een bridge-avond in de Continental-Club tegenover het Amstel Hotel in de hoofdstad. Vijf dagen later lieten de daders hem, na betaling van 10 miljoen gulden losgeld in nieuwe briefjes van duizend, ongedeerd vrij. De ontvoerders zijn nooit gepakt.

Caransa, die opgroeide in de Amsterdamse jodenbuurt, handelde onder meer in olie, kolen, auto's en afgedankt legermaterieel. Uiteindelijk koos hij definitief voor het vastgoed. In 1964 richtte hij de handelsonderneming M. Caransa BV op. Caransa zelf werd president-directeur en bleef dat tot op hoge leeftijd.

~Hospitality Management, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/horecavastgoedmagnaat-caransa-overleden/

Overig nieuws