Hotel Blue Nijmegen geopend

18 mei 2016
Hotel Blue Nijmegen geopend

Hotel Blue is deze week geopend. Blue, aan de Oranjesingel 14-20 in Nijmegen, heeft 30 hotelkamers en een longstay appartement. Blue biedt
ook onderdak aan Juliette’s Cosina, Salon de Thé & Lounge en de Blue bar; vernieuwende horecagelegenheden voor hotelgasten, Nijmegenaren en zakelijke bezoekers. Blue en Juliette zijn een initiatief van MANNA dat 50 meter verder aan de Oranjesingel 2c ligt.

*Historische gevels*
Blue en Juliette zijn gevestigd in vier stadspanden uit het begin van de 20ste eeuw. Achter de historische gevels is na een intensieve verbouwing van bijna twee jaar een modernistisch totaal-horecaconcept gecreëerd: hotel, bar, lounge, restaurant, tuinterras en boardrooms vormen een bijzondere eenheid in stijl, hospitality en visie.

*Thuishaven voor iedereen*
Het initiatief is van Sander Hendrix en Aïda Papilaja-Hendrix, eigenaren van MANNA Nijmegen. Het idee was een compleet nieuw en vernieuwend hotel te starten. Sander: “Er komen steeds meer toeristen en zakelijke reizigers uit heel de wereld naar Nederland en Nijmegen toe die op zoek zijn naar comfortabele en betaalbare hotelkamers. Die ontvangen we graag maar willen we ook iets meer bieden dan alleen dat. Bij Blue en Juliette beleven onze gasten een unieke ervaring in gastvrijheid, design en comfort. Of dat nou hotelgasten uit China of Duitsland zijn, zakelijke teams die vergaderen en overnachten, lokale creatieve zelfstandigen of vriendinnenclubjes zijn: we zijn de thuishaven voor alle wereldburgers. Juliette’s Cosina, de salon de thé, lounge en bar vormen zich volledig naar ieders behoefte.” Blue is daarbij perfect complementair aan MANNA. Aïda: “Wat bij MANNA niet mogelijk was vanwege de ruimte of constructie, hebben we hier wel kunnen realiseren: lounge, receptie, lift, eigen parkeerplaats en instore shop. MANNA heeft dan weer de luxe suites en de grote volledige restaurantkeuken.”

*Totaalconcept in ontwerp en inrichting*
Het ontwerp en de inrichting van Blue en Juliette komen uit de creatieve koker van Eric de Bruijn (Egoista.com). Hij is samen met Sander en Aïda verantwoordelijk voor het totaalconcept: van bouwtechnische indeling tot en met meubilair, kunst, kleurstelling, accessoires en gadgets. Opvallend is onder meer het iconische tegelplateau als achterwand van de Blue bar. Het zijn zo’n 2.000 tegels handbeschilderd door kunstenares Meinke Flesseman uit Portugal.

Blue is meer dan een hotel. Het is een nieuw hoofdstuk in hospitality in Nijmegen. Juliette’s Salon de Thé & Lounge, de Blue bar en Juliette’s Cosina met tuinterras bieden alles waar gasten zin in kunnen hebben: Illy Coffee, Dammann Frères thee, pastry, pie & chocolade, vruchtensappen, wijn, Champagne, cocktails, appetizers en wereldsnacks. Mentor en coach van het Blue barteam is Ivar de Lange, internationale bartender superster. Onder zijn leiding heeft Blue ook een eigen gin ontworpen en laten destilleren. De signature Blue Gin wordt door kenners nu al zeer gewaardeerd.

Juliette is vanaf 09:00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat geopend. De keuken van Juliette’s Cosina is vanaf 17:00 uur in bedrijf. Hotel Blue is 24/7 toegankelijk voor hotelgasten.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws