Hotel overvallen door 'maaltijdbezorger'

6 januari 2014
Hotel overvallen door 'maaltijdbezorger'

Vervelend nieuws uit Amsterdam. Daar is hotel The Toren in de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari overvallen door twee criminelen. Iets na twee uur 's nachts wist één van de twee boeven
het hotel van Eric en Petra Toren (foto) binnen te komen, omdat hij zich voordeed en verkleed was als maaltijdbezorger.

*Geen gewonden*
Terwijl hij dreigde met een vuurwapen, vroeg hij om contanten. Die waren niet in het hotel aanwezig. Zonder dat er slachtoffers zijn gevallen, wist de politie het tweetal later in te rekenen.

*Geen cash in hotel*
Eigenaar Eric Toren zegt over de overval: “In luxe hotels zoals The Toren zijn afstortkluizen aanwezig waar niemand bij kan. Daarnaast ontvangen dit soort luxueuze hotels doorgaans geen cash geld meer, de meeste gasten betalen vooraf via internet of rekenen af met een creditcard. Het verbaast me dan ook dat men denkt dat er geld te halen valt bij de betere hotels. De meeste hotels, zo ook The Toren, zijn uitgerust met veel camera’s. De overvaller is dus ook herkenbaar vastgelegd."

*Onbegrip*
De eigenaar vervolgt: “Wij betreuren dit incident ten zeerste, een onwelkome start van het nieuwe jaar. Onze aandacht en zorg gaat nu in eerste instantie uit naar onze gasten en ons personeel. Ik begrijp niet dat overvallen nog gepleegd worden, met de zeer hoge pakkans en het feit dat er weinig contant geld te halen is. Ik hoop dan ook dat deze daders de straf krijgen die zij verdienen”.

*Ongemerkt*
Tijdens de overval zijn geen gewonden gevallen en de gasten hebben niets van het voorval gemerkt. Na de overval is er in de buurt van het hotel met politiehonden gezocht naar de daders. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden die vandaag worden verhoord.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws