Hotel Restaurant Ruimzicht 65 jaar

3 juni 2015
Hotel Restaurant Ruimzicht 65 jaar

Ruimzicht (Zeddam) is een echt familiebedrijf dat overgegaan is van vader op zoon. In 1950 startte meneer en mevrouw Geerdink pension
Ruimzicht in hun woonhuis. "Ik kan me nog goed herinneren dat wij met het gezin in de schuur sliepen en de gasten in ons huis. Een overnachting met vol pension kostte in die begintijd 7,50 gulden", vertelt de huidige eigenaar Jos Geerdink. "Wat ik ook nooit zal vergeten, is dat mijn moeder iedere dag om 16.30 uur met alle medewerkers een glaasje sherry dronk. Het rondje van de baas noemde ze dit. Dat is nu niet meer voor te stellen, toch?"

*Verbouwingen*
In 1955 kwam de eerste verbouwing en daar bleef het niet bij. Nu, 65 jaar later, is pension Ruimzicht uitgegroeid tot een middelgroot hotel met 49 hotelkamers, een restaurant en tien vergader-/feestzalen. De visie van meneer en mevrouw Geerdink is in al die jaren niet veranderd. Persoonlijke aandacht, gemoedelijkheid en bijzondere gastvrijheid zijn nog steeds de speerpunten van Jos en zijn vrouw Marja.

*Medewerkers*
In 1970 waren er acht mensen in dienst bij Ruimzicht. Tegenwoordig zijn dit er ruim 50. Een team dat volgens Jos en Marja aan de basis staat van het succes. "Onze medewerkers zijn loyaal aan Ruimzicht. Ze werken hard en met liefde voor de zaak. Dit is fijn om te zien. Door onze gasten worden we geroemd om de schone kamers, het heerlijke eten en de bediening met een glimlach. Iedereen heeft zijn aandeel in deze mooie teamprestatie."

*Jubileumacties*
Op de website is een speciale pagina ingericht waar herinneringen van gasten en medewerkers worden opgehaald en waar de geschiedenis staat beschreven. De chef-koks hebben een speciaal 4-gangen jubileummenu samengesteld; gerechten van vroeger in een modern jasje. Daarnaast is een jubileumkrantje uitgegeven met leuke weetjes, hoogtepunten en herinneringen. Gedurende het jaar zullen er nog een aantal ludieke acties volgen.

Overig nieuws