Hotel Tante Pietje Uden failliet

14 november 2014
Hotel Tante Pietje Uden failliet

Slecht nieuws voor Hotel Tante Pietje in Uden. Nadat Brasserie Tante Pietje failliet werd "verklaard":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/tantje-pietje-uden-vecht-sluiting-brasserie-aan-16861/ en het hotel werd gesloten, is
het hotel nu ook failliet. Op 31 oktober werd het hotel door de curator gesloten. De curator kreeg namelijk een melding dat het hotelpersoneel van plan was om de inboedel uit de naastgelegen brasserie te halen. Op die inboedel was namelijk eerder al beslag gelegd en de sloten waren vervangen. De curator nam het zekere voor het onzekere en sloot ook het hotel.

*Roger Lips*
Het pand waarin Hotel Tante Pietje huist, is eigendom van Roger Lips, een vastgoedmagnaat. Lips en zijn bv’s, werden vorig jaar april al failliet verklaard, Lips was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. In dat beroep werd duidelijk dat Lips nog 91 miljoen aan diverse schuldeisers moest betalen, waaronder 25 miljoen aan de ABN Amro en een schuld van 52 miljoen bij SNS bank. Lips moest de gevangenis in, maar ging op de vlucht en wordt nu nog steeds gezocht.

*Onbekende toekomst*
De directie heeft nog geprobeerd om de sluiting van beide bedrijven aan te vechten, maar dat mocht niet baten. Het hotel was al even gesloten en voor het personeel, 26 in totaal, is ontslag aangevraagd. Wat er met het hotel gaat gebeuren, is niet bekend.

~Christel Tuin~

Overig nieuws