Hotel V opent in uniek Amsterdams pand

30 mei 2016
Hotel V opent in uniek Amsterdams pand

Na 12 jaar leegstand krijgt het schitterende, en mild verborgen, jaren '70-pand aan de Fizeaustraat van architect Piet Zanstra een nieuw begin. Het
pand staat vlakbij het Amstelstation, in Amsteldorp, en heeft zicht op de Amstel-skyline. Het wordt het derde Amsterdamse pand dat Hotel V een nieuw leven inblaast. Al eerder heeft Hotel V bestaande Amsterdamse panden aan het Frederiksplein en het Nesplein voorzien van nieuwe positieve energie. Hotel V Fizeaustraat is open vanaf medio augustus 2016.

*Niet zomaar het volgende hotel in Amsterdam*
De aanpak van Hotel V kenmerkt zich door de visie dat een echt Amsterdams hotel ook een ex-
tra bijdrage aan de Amsterdamse samenleving moet geven. Stadsbreed en ook in de directe
omgeving. Vanuit culinair, creatief, sociaal en cultureel oogpunt moet er iets extra’s worden toegevoegd aan de stad. Dat houdt Amsterdam leuk. Een snufje glamour en een toefje design mag. Maar niet zoveel dat het pijn doet en zonder kapsones. De, inmiddels 13e generatie, Amsterdamse genen van de oprichtersfamilie zijn debet aan die visie. In hotel V Frederiksplein worden daarom jaarlijks zaken als boekpresentaties, modeshows, optredens van jonge musici, buurtbijeenkomsten, fotoshoots en charities georganiseerd. In hotel V nesplein is met The Lobby Nesplein restaurant en bar een, vooral door Amsterdamse lekkerbekken bezochte, culinaire vaste waarde in de binnenstad gecreëerd. Die Amsterdammers kunnen het prima vinden met de internationale foodies. Ook op het Nesplein wordt de buurtrol gepakt. Straatevenementen maar ook het ophalen van afval met elektrische boten in de binnenstad komen samen met hotel V van de grond.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws