Hotel V opent in uniek Amsterdams pand

30 mei 2016 |
Hotel V opent in uniek Amsterdams pand

Na 12 jaar leegstand krijgt het schitterende, en mild verborgen, jaren '70-pand aan de Fizeaustraat van architect Piet Zanstra een nieuw begin. Het
pand staat vlakbij het Amstelstation, in Amsteldorp, en heeft zicht op de Amstel-skyline. Het wordt het derde Amsterdamse pand dat Hotel V een nieuw leven inblaast. Al eerder heeft Hotel V bestaande Amsterdamse panden aan het Frederiksplein en het Nesplein voorzien van nieuwe positieve energie. Hotel V Fizeaustraat is open vanaf medio augustus 2016.

Niet zomaar het volgende hotel in Amsterdam
De aanpak van Hotel V kenmerkt zich door de visie dat een echt Amsterdams hotel ook een ex-
tra bijdrage aan de Amsterdamse samenleving moet geven. Stadsbreed en ook in de directe
omgeving. Vanuit culinair, creatief, sociaal en cultureel oogpunt moet er iets extra’s worden toegevoegd aan de stad. Dat houdt Amsterdam leuk. Een snufje glamour en een toefje design mag. Maar niet zoveel dat het pijn doet en zonder kapsones. De, inmiddels 13e generatie, Amsterdamse genen van de oprichtersfamilie zijn debet aan die visie. In hotel V Frederiksplein worden daarom jaarlijks zaken als boekpresentaties, modeshows, optredens van jonge musici, buurtbijeenkomsten, fotoshoots en charities georganiseerd. In hotel V nesplein is met The Lobby Nesplein restaurant en bar een, vooral door Amsterdamse lekkerbekken bezochte, culinaire vaste waarde in de binnenstad gecreëerd. Die Amsterdammers kunnen het prima vinden met de internationale foodies. Ook op het Nesplein wordt de buurtrol gepakt. Straatevenementen maar ook het ophalen van afval met elektrische boten in de binnenstad komen samen met hotel V van de grond.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: