Hotelbestemmingen en -prijzen deze zomer

28 augustus 2014
Hotelbestemmingen en -prijzen deze zomer

Amsterdam is nog altijd de meest geboekte Nederlandse hotelbestemming, zo meldt hotelzoekmachine trivago.nl. De vakantietrends van deze zomer laten zien dat Amsterdam de meest
door Nederlanders geboekte bestemming van deze zomer is. In het buitenland vinden Nederlanders Londen het meest interessant. Verder geeft de hotelzoekmachine aan dat Nederlanders deze zomer gemiddeld €109 per nacht uitgeven aan hun hotelovernachtingen en worden de hotels gemiddeld 94 dagen voor vertrek geboekt.

*Waar gaan Nederlanders naartoe?*
Wat zijn voor Nederlanders de populairste hotelbestemmingen? Op de volgende locaties werden voor deze zomer de meeste hotels geboekt.

*Amsterdam*
Binnen Nederland is Amsterdam verreweg de populairste hotelbestemming. Bijna een kwart van alle binnenlandse hotelboekingen worden gemaakt in onze hoofdstad. Op de tweede plaats staat Den Haag met een kleine 10 procent en met 7,5 procent staat Maastricht op de derde plek.



*Londen*
Buiten Nederland is Londen dit jaar de meest favoriete hotelbestemming, maar de Franse hoofdstad Parijs is dit jaar ongeveer net zo populair. Barcelona zakt deze zomer naar de derde plek. Vorig jaar stond de Catalaanse stad nog op nummer één.

*Wat geven Nederlanders uit?*
Als Nederlanders op zoek gaan naar een hotel voor hun vakantie, dan klikken ze online op prijzen van gemiddeld €114. Hun uiteindelijke keuze valt echter lager uit, Nederlanders spenderen voor hun hotelovernachtingen gemiddeld €109 per nacht. Nederlanders zijn wat dat betreft koopjesjagers: we gaan over het algemeen voor de iets lagere prijs.

*Andere strategie*
Landen met duidelijk een andere strategie zijn Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De Spanjaarden klikken bij het zoeken naar hotels op prijzen van gemiddeld €108, maar boeken vervolgens voor gemiddeld €122 per nacht. Ook bij de Britten lijkt luxe het te winnen van de prijs, de Britten zoeken naar gemiddeld €132 en boeken voor €140.

*Noren*
De Noren geven het meeste geld uit aan hun hotelovernachtingen. In het Scandinavische land wordt geboekt voor gemiddeld €152 per nacht. Zwitserland komt met €143 op de tweede plaats.

"*MEER LEZEN OVER TRIVAGO? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=trivago&x=zoeken

*Wanneer boeken we?*
Nederlanders boeken hun hotels gemiddeld 94 dagen van tevoren. Maar zoeken gemiddeld gezien een stukje vroeger, namelijk 111 dagen voor vertrek. Dit betekent dat Nederlanders die een hotel zoeken niet direct boeken, ze nemen de tijd om te besluiten waar ze willen verblijven. De meeste landen doen dit in meer of mindere mate, Vooral België en Oostenrijk hebben veel tijd nodig om tot een besluit te komen. Spanjaarden en Grieken hebben de minste tijd nodig, Grieken boeken gemiddeld gezien al na drie dagen en Spanjaarden boeken dezelfde dag nog.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws