Hotelbouwplannen signaleert de trend

27 december 2013
Hotelbouwplannen signaleert de trend

Bij het vergelijken van de hotelbouwplancijfers over de afgelopen jaren, viel één trend het meest op: de toename van het gemiddelde aantal kamers per plan. We hebben het over
een gemiddelde van 41 in 2007, opgelopen tot 74 in 2012. De vraag is waaraan dat ligt. We hebben enkele interessante theorieën voor u.

*Kolossen*
Op de eerste plaats is er de laatste jaren een opmerkelijk groot aantal studenten- en zogeheten ‘Polen’hotels gebouwd. Die hebben per definitie veel kamers, zodat het gemiddelde omhoogschiet. Tel daarbij op dat vooral in de Randstad veel leegstaande kantoorkolossen worden omgebouwd tot net zulke kolossale hotels, en het cijfer gaat verder in de lift. En rond Schiphol wordt veel grootschalige hotelaccommodatie toegevoegd, wat de cijfers uiteraard ook in stijgende lijn brengt.

*Weinig lage cijfers*
Een verklaring vanaf de andere kant is dat er vanwege de economische tegenwind minder wordt geïnvesteerd in kleinschalige hotels, zowel qua nieuw- als verbouw. Bij kleine hotels is de gemiddelde investering per kamer immers aanzienlijk hoger.

*Hotelbouwplannen*
In de nieuwsbrief Hotelbouwplannen wordt in een vroeg stadium precies bijgehouden wie, wat, waar en wanneer gaat (ver)bouwen in de hotellerie. Hotelbouwplannen signaleert nieuwe plannen in een vroeg stadium en is dé bron voor leads. Wilt u ook altijd weten wie, wat, waar en wanneer gaat bouwen, verbouwen of renoveren in de hotellerie? Neem dan een abonnement op Hotelbouwplannen. Bel ons op (030) 251 22 70 voor meer informatie of stuur een e-mail naar "thijs.jacobs@uitgeverijps.nl.":mailto:thijs.jacobs@uitgeverijps.nl

Overig nieuws