Room Mate opent hotel in Nederland

25 juni 2013
Room Mate opent hotel in Nederland

De Spaanse designhotelgroep Room Mate opent deze zomer haar deuren in het centrum van Amsterdam. Op het IJdok, vlakbij het Centraal Station, komt naast het nieuwe Paleis van Justitie
het hotel Room Mate Aitana: een hotel van 13 verdiepingen en 283 kamers.

*Faciliteiten*
Naast lichte, ruime kamers en suites beschikt Room Mate Aitana over zeven vergaderzalen, verschillende lounge-bars, een restaurant en een fitnessruimte. In lijn met de Spaanse gewoontes en gastvrijheid kunnen gasten er de hele ochtend ontbijten. Het hotel is overal voorzien van gratis Wi-Fi. Ook komt er een passantenhaven met 60 ligplaatsen aan de terrassteiger.

*Breken met het gangbare*
Room Mate hotels werd opgericht in 2001 door de Olympische ruiter Kike Sarasola. “Tijdens mijn vele reizen merkte ik dat de ‘unieke reiservaring’ en de ‘unieke eenmalige beleving’ verloren zijn gegaan in de moderne tijd. Tegenwoordig is alles massaal en lijkt alles op elkaar. Room Mate breekt met dit principe".

*Stadshotels*
Na het eerste Room Mate hotel, ‘Mario’ in Madrid, volgden er vestigingen in New York, Buenos Aires, Miami, Mexico, Granada, Florence, Barcelona, Malaga, Salamanca en Oviedo. Alle hotels bevinden zich in het centrum en hebben een eigen naam, een eigen persoonlijkheid en een eigen design.

~Frank Lindner~

Overig nieuws