Hotelkamer buiten Europa duurder

5 maart 2013
Hotelkamer buiten Europa duurder

Een hotelkamer in Europa is het afgelopen jaar goedkoper geworden. In tegenstelling tot Europa is de gemiddelde prijs voor een hotelkamer wereldwijd gestegen door problemen in de eurozone.
Dat blijkt uit de laatste Hotel Price Index van Hotels.com.

*Toename van drie procent*
Ook in Nederland is er een daling zichtbaar. Hier betaalden reizigers het afgelopen jaar gemiddeld 108 euro per nacht voor een kamer waar in 2011 twee procent meer voor betaald werd. Anders is dit buiten Europa. Het afgelopen jaar zijn de prijzen wereldwijd met drie procent toegenomen. Volgens de HPI komt dit door de problemen in de eurozone. Deze haalden het wereldwijde gemiddelde naar beneden en vertraagden de groei tijdens de tweede helft van het jaar.

*Geen reden voor paniek*
Volgens David Roche, President Global Lodging Group van Expedia, is er geen reden voor paniek. "Het internationale toerisme zal naar verwachting weer toenemen in 2013.” Ook laat hij weten dat consumenten in hotels nog altijd waar krijgen voor hun geld. De HPI brengt sinds 2004 prijzen die mensen daadwerkelijk betalen voor hun hotelovernachtingen in kaart.

~Maud Vissers~

Overig nieuws