'Hotelkamer' Volkshotel op expo

23 juli 2015
'Hotelkamer' Volkshotel op expo

Sinds de opening in juni vorig jaar, heeft Volkshotel veel aandacht voor kunst en cultuur. Eerder organiseerde het hotel artist in residenceprojecten,
muziek- en theaterfestival Secret Rooms en verschillende exposities. Naast een eigen cultureel programma, richt het hotel voortaan ook de pijlen op initiatieven buiten de eigen muren. De aftrap wordt morgen gegeven met de expositie True Players in galerie W139 in Amsterdam. General Manager Jose Dol: “We leveren graag een bijdrage aan kunst en cultuur in de stad. Met W139 kunnen we nu een expositie neerzetten waarbij we niet passief sponsoren, maar zelf actief een bijdrage leveren.”

*Abstract Cluedo*
De expositie True Players is geïnspireerd op het detectivebordspel Cluedo, waarin de spelers een moord moeten oplossen. In de tentoonstelling wordt de villa van Dr. Black - waar het detectivespel zich afspeelt - op abstracte wijze nagebouwd. Een lijntekening op de wanden van de galerie refereert aan het speelbord en er zijn losstaande sets en kunstwerken die de verschillende vertrekken suggereren.

*Moord in hotelkamer?*
Op verzoek van curator Suzanne Posthumus verzorgt Volkshotel een eigen stand waarin een hotelkamer onderdeel wordt van het Cluedospel. Het hotel nodigt de Parijse kunstenaar Royale Belleville uit om zijn fantasie in deze hotelkamer de vrije loop te laten. Zijn kunst zit vol verwijzingen naar de balans tussen goed en kwaad. Dit duistere, mysterieuze randje sluit aan bij de zoektocht naar de moordenaar in het Cluedospel.

*True Players*
Na twee artists in residenceprojecten, fotoproject 24hrs Volkshotel, muziek- en theaterfestival Secret Rooms en vele exposities binnen de eigen muren, wil Volkshotel zijn blik verbreden en gaan investeren in de Amsterdamse kunst- en cultuursector. Voor Volkshotel is True Players dan ook de aftrap voor een groter project, waarbij het hotel een aantal keer per jaar initiatieven op het gebied van kunst en cultuur actief ondersteunt. Jose Dol: “True Players is een toegankelijke expo die tot de verbeelding spreekt. Het spelelement daagt uit tot interactie. Dat spreekt ons aan; wij willen kunst en cultuur voor een bredere groep toegankelijk maken.”

Overig nieuws