Hotellerie zet zich in voor Earth Hour

21 maart 2013
Hotellerie zet zich in voor Earth Hour

Veel Nederlandse hotels doven op 23 maart tussen ’s avonds half negen en half tien alle lichten. Met het uitschakelen van de verlichting nemen ze deel aan
Earth Hour, een internationale actie van het World Wildlife Fund tegen klimaatverandering.

*The Manhattan Hotel*
Net als vorig jaar doet The Manhattan Hotel Rotterdam mee.
In het hotel blijven zaterdagavond, om reden van veiligheid, alleen een paar lampen branden in de gangen en trappenhuizen van het hotel. Alle gasten wordt gevraagd de
actie te ondersteunen en in hun hotelkamers ook de lichten te doven. Aan de gasten wordt tijdens de actie een drankje en hapje aangeboden in de hotelbar om zo samen stil te staan bij de gevolgen van klimaatverandering.

*Hilton acties*
Alle Hilton hotels in Nederland doen mee aan Earth Hour 2013. "We streven naar energiezuinigheid en stimuleren onze gasten en de mensen om ons heen om samen met ons aan deze internationale campagne mee te doen", aldus Milan Arandelovic, area general manager Hilton Benelux.
Met diverse activiteiten wordt aandacht aan Earth Hour besteed, zoals:

In Stadshal, het restaurant van Hilton Rotterdam, wordt er ‘s avonds bij kaarslicht gegeten en kunnen de gasten een speciaal Earth Hour menu reserveren. Het team van Hilton Rotterdam maakt er deze week een hele Earth Hour Week van met vele initiatieven voor en door alle medewerkers. Zo worden ze aangemoedigd om met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk te komen, zo min mogelijk te printen en vaker de trap te nemen en worden er geen warme gerechten geserveerd in de kantine om energie te besparen.

In het restaurant van Hilton Royal Parc Soestduinen vindt een diner bij kaarslicht plaats en kunnen de kinderen lampionnen knutselen die ze daarna gebruiken bij de lampionnenoptocht. Daarnaast zal het zwembad minimaal verlicht zijn.

Bij Hilton Garden Inn Leiden en restaurant Pearl van Hilton The Hague worden alle lichten in het restaurant uitgedaan en kunnen de gasten romantisch dineren bij kaarslicht.

In DoubleTree by Hilton Amsterdam krijgen alle gasten een brief met de vraag om mee te doen aan Earth Hour. Ook in de Skylounge gaan de lampen uit. De lounge zal sfeervol verlicht worden met kaarslicht en glow in the dark gadgets.

*Earth Hour Happy Hour*
PPHE Hotel Group zet zich ook in voor Earth Hour. De Nederlandse Park Plaza hotels doen de verlichting uit en werken met kaarsen. Gerelateerd hieraan ontplooien zij diverse initiatieven, zoals dineren bij kaarslicht en een ‘Earth Hour Happy Hour’ aan de bar. Andrew Swindells, Chief Operating Officer van PPHE Hotel Group: "Ik ben trots dat we wederom deze actie ondersteunen. Al onze hotels doen er alles aan doen om alle medewerkers, die volledig op de hoogte zijn van ons corporate MVO-beleid, hier actief bij te betrekken."

*Earth Hour*
Earth Hour is een actie die in 2007 in Sydney, Australië, is begonnen. Die eerste keer hebben ruim twee miljoen mensen en meer dan tweeduizend bedrijven gedurende één uur alle lichten gedoofd om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Vorig jaar werd met het
doven van de lichten gelijktijdig actiegevoerd door honderden miljoenen mensen in 152 landen in
Azië, Europa, Afrika en in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws