Hotello’s zijn gelukkig en scoren gemiddeld een 8,1

15 januari 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen woensdag vond de 15e editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen, bracht ruim 1750 Hotello’s bij elkaar voor dit jaarlijkse congres. Deze editie luidde het thema ‘To Infinity and Beyond’. Tevens werden, als ‘sneakpreview’, de eerste resultaten getoond van de HotelloTOP Happiness Barometer in samenwerking met Consumatics.

Congres


Het congres werd in goede banen geleid door presentatieduo Esther Boers (HHL’02), GM van het Carlton Ambassador in Den Haag, en Frank Lindner, Senior Editor Food Inspiration. Een drietal Hotello’s deelden hun verhaal met de aanwezigen: Mandy Schild (HTH’07, Eigenaresse Present Savvy), Bas van der Putten (HMSM’97, Eigenaar Go Lemon) en Peter Verhoeven (HTH’92, Managing Director Europe, Middle East, Africa Booking.com). Dit deden zij in het TOP Talk format; een presentatie van exact 10 minuten, waarin 20 slides ieder 30 seconden zichtbaar zijn.

Wenda Linthorst (HHL’08, Eigenaresse Consumatics) deelde tijdens het congres een aantal resultaten van het uitgebreide Hotello onderzoek, welke door >600 Hotello’s werd ingevuld. De survey heeft tot doel om inzicht te geven in het geluksniveau van Hotello’s. Zo beoordelen Hotello’s algemeen geluk gemiddeld met een 8,1. Dit is 10% hoger dan de gemiddelde Nederlander. Ook zijn Hotello’s gelukkiger dan veel andere beroepsgroepen. Vervolgens betrad Chris Zegers, bekend presentator en avonturier, het podium en wierp met ons een blik in de toekomst. Het congres werd tenslotte op ludieke wijze gesloten door Harry Glotzbach.

Hotello of the Year Award


De Hotello of the Year Award 2018 werd gewonnen door Sam Holtus (HTH’11).Hij liet in de finale de twee andere finalisten: Joris Bijdendijk (HTH’07) & Gabriella Esselbrugge (HHL’01) achter zich. Holtus won vanwege zijn succes met Happy Tosti, een concept waar duurzame en gezonde tosti’s, yoghurts, soepen, salades en sappen bereid en geserveerd worden door bijzondere medewerkers. Eerder op de dag werd tijdens het evenement ‘Future Hotello’ de Talent of the Year Award uitgereikt aan een jonge, veelbelovende Hotello. Deze prijs ging naar Jorn Heikens van Stenden Hotel Management School, waar hij door docenten omschreven wordt als 'Mister Hospitality'. Bovendien organiseert hij zijn eigen evenementen, waaronder het Cultureel Muziek Festival en twee toekomstige evenementen in het buitenland.

Het HotelloTOP Year Event werd afgesloten met een netwerkborrel. The Recipe zorgde voor een knallende afsluiter van het event.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Radisson Blu Palace Hotel vraagt hotelgasten te gaan strandjutten

In de strandhoogseizoen maanden in Noordwijk aan Zee heeft het Radisson Blu Palace Hotel een actie bedacht om hotelgasten te vragen om te helpen bij het schoonhouden van het strand. Het hotel vraagt gasten, wanneer ze een strandwandeling gaan maken, om een papierentasje mee te nemen en onderweg a...

Opening
Hotel Beijer: het eerste boutique antique hotel

In het geweld van de openingen van nieuwe hotels van grote ketens die hun weg naar Utrecht hebben gevonden, is de opening van Hotel Beijers bijzonder te noemen. Door de combinatie van boutique met antique is Hotel Beijers uniek voor Utrecht en misschien zelfs wel voor heel Nederland. Bij Hotel Beije...

Personalia
Jolijn Zeeuwen nieuwe General Manager Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam heeft Jolijn Zeeuwen aangesteld als de nieuwe General Manager. Ze neemt de functie over van Karin van den Berg, die naar Duitsland verhuisde om de rol van Area General Manager West & Zuid Duitsland te vervullen. Jolijn studeerde aan de Hotelschool in Den Haag en begon haar Hilto...

Opening Hotelketens
Accor herpositioneert zich in Noord-Europa, 2000 kamers erbij

Accor’s groei in Noord-Europa wordt bevestigd met de aankondiging van 15 nieuwe contracten in de eerste helft van 2019; waarvan zeven in het Verenigd Koninkrijk, vijf in België, twee in Denemarken en één in Nederland. De nieuwe overeenkomsten voegen zo meer dan 2000 kamers a...

Wet- en regelgeving Longread
Outsourcing (deel 2): Juridische aandachtspunten bij uitbesteding

Uitbesteding (of outsourcing) heeft geen eenduidige definitie in de markt, maar je zou het in algemene termen kunnen omschrijven als een transactie waarbij een leverancier functies gaat vervullen die een bedrijf eerder intern vervulde. Met andere woorden, bij een uitbesteding belegt de uitbestedende...

Opening Hotelketens
Carlton Hotel Collection opent zijn twaalfde hotel in de Schotse hoofdstad

Carlton Hotel Collection heeft er een mooie aanwinst bij; Market Street hotel opende onlangs in het centrum van Edinburgh. Op deze Unesco World Heritage locatie, ‘the Old Town’ van Edinburgh, gaat het hotel op in de historische skyline van de stad en is de inspiratie van de omgeving voel...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: