Hotello’s zijn gelukkig en scoren gemiddeld een 8,1

Auteur: Thijs Jacobs
15 januari 2018
Hotello’s zijn gelukkig en scoren gemiddeld een 8,1

Afgelopen woensdag vond de 15e editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen, bracht ruim 1750 Hotello’s bij elkaar voor dit jaarlijkse congres. Deze editie luidde het thema ‘To Infinity and Beyond’. Tevens werden, als ‘sneakpreview’, de eerste resultaten getoond van de HotelloTOP Happiness Barometer in samenwerking met Consumatics.

Congres


Het congres werd in goede banen geleid door presentatieduo Esther Boers (HHL’02), GM van het Carlton Ambassador in Den Haag, en Frank Lindner, Senior Editor Food Inspiration. Een drietal Hotello’s deelden hun verhaal met de aanwezigen: Mandy Schild (HTH’07, Eigenaresse Present Savvy), Bas van der Putten (HMSM’97, Eigenaar Go Lemon) en Peter Verhoeven (HTH’92, Managing Director Europe, Middle East, Africa Booking.com). Dit deden zij in het TOP Talk format; een presentatie van exact 10 minuten, waarin 20 slides ieder 30 seconden zichtbaar zijn.

Wenda Linthorst (HHL’08, Eigenaresse Consumatics) deelde tijdens het congres een aantal resultaten van het uitgebreide Hotello onderzoek, welke door >600 Hotello’s werd ingevuld. De survey heeft tot doel om inzicht te geven in het geluksniveau van Hotello’s. Zo beoordelen Hotello’s algemeen geluk gemiddeld met een 8,1. Dit is 10% hoger dan de gemiddelde Nederlander. Ook zijn Hotello’s gelukkiger dan veel andere beroepsgroepen. Vervolgens betrad Chris Zegers, bekend presentator en avonturier, het podium en wierp met ons een blik in de toekomst. Het congres werd tenslotte op ludieke wijze gesloten door Harry Glotzbach.

Hotello of the Year Award


De Hotello of the Year Award 2018 werd gewonnen door Sam Holtus (HTH’11).Hij liet in de finale de twee andere finalisten: Joris Bijdendijk (HTH’07) & Gabriella Esselbrugge (HHL’01) achter zich. Holtus won vanwege zijn succes met Happy Tosti, een concept waar duurzame en gezonde tosti’s, yoghurts, soepen, salades en sappen bereid en geserveerd worden door bijzondere medewerkers. Eerder op de dag werd tijdens het evenement ‘Future Hotello’ de Talent of the Year Award uitgereikt aan een jonge, veelbelovende Hotello. Deze prijs ging naar Jorn Heikens van Stenden Hotel Management School, waar hij door docenten omschreven wordt als 'Mister Hospitality'. Bovendien organiseert hij zijn eigen evenementen, waaronder het Cultureel Muziek Festival en twee toekomstige evenementen in het buitenland.

Het HotelloTOP Year Event werd afgesloten met een netwerkborrel. The Recipe zorgde voor een knallende afsluiter van het event.

Overig nieuws