Hotello’s zijn gelukkig en scoren gemiddeld een 8,1

15 januari 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen woensdag vond de 15e editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. HotelloTOP, het netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen, bracht ruim 1750 Hotello’s bij elkaar voor dit jaarlijkse congres. Deze editie luidde het thema ‘To Infinity and Beyond’. Tevens werden, als ‘sneakpreview’, de eerste resultaten getoond van de HotelloTOP Happiness Barometer in samenwerking met Consumatics.

Congres


Het congres werd in goede banen geleid door presentatieduo Esther Boers (HHL’02), GM van het Carlton Ambassador in Den Haag, en Frank Lindner, Senior Editor Food Inspiration. Een drietal Hotello’s deelden hun verhaal met de aanwezigen: Mandy Schild (HTH’07, Eigenaresse Present Savvy), Bas van der Putten (HMSM’97, Eigenaar Go Lemon) en Peter Verhoeven (HTH’92, Managing Director Europe, Middle East, Africa Booking.com). Dit deden zij in het TOP Talk format; een presentatie van exact 10 minuten, waarin 20 slides ieder 30 seconden zichtbaar zijn.

Wenda Linthorst (HHL’08, Eigenaresse Consumatics) deelde tijdens het congres een aantal resultaten van het uitgebreide Hotello onderzoek, welke door >600 Hotello’s werd ingevuld. De survey heeft tot doel om inzicht te geven in het geluksniveau van Hotello’s. Zo beoordelen Hotello’s algemeen geluk gemiddeld met een 8,1. Dit is 10% hoger dan de gemiddelde Nederlander. Ook zijn Hotello’s gelukkiger dan veel andere beroepsgroepen. Vervolgens betrad Chris Zegers, bekend presentator en avonturier, het podium en wierp met ons een blik in de toekomst. Het congres werd tenslotte op ludieke wijze gesloten door Harry Glotzbach.

Hotello of the Year Award


De Hotello of the Year Award 2018 werd gewonnen door Sam Holtus (HTH’11).Hij liet in de finale de twee andere finalisten: Joris Bijdendijk (HTH’07) & Gabriella Esselbrugge (HHL’01) achter zich. Holtus won vanwege zijn succes met Happy Tosti, een concept waar duurzame en gezonde tosti’s, yoghurts, soepen, salades en sappen bereid en geserveerd worden door bijzondere medewerkers. Eerder op de dag werd tijdens het evenement ‘Future Hotello’ de Talent of the Year Award uitgereikt aan een jonge, veelbelovende Hotello. Deze prijs ging naar Jorn Heikens van Stenden Hotel Management School, waar hij door docenten omschreven wordt als 'Mister Hospitality'. Bovendien organiseert hij zijn eigen evenementen, waaronder het Cultureel Muziek Festival en twee toekomstige evenementen in het buitenland.

Het HotelloTOP Year Event werd afgesloten met een netwerkborrel. The Recipe zorgde voor een knallende afsluiter van het event.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: