Hotelondernemer Roel Rol de cel in

10 juli 2018 | Thijs Jacobs

Wegens faillissementsfraude moet ondernemer Roel Rol acht maanden de cel in, waarvan de helft voorwaardelijk, zo heeft de officier van justitie geoordeeld. Dit lazen we op ed.nl. Het Art Hotel in Eindhoven en Woonhotel Rotterdam zijn de bekendste projevten waarbij Rol betrokken was.

De properties hadden zowel kamers voor betalende gasten als voor daklozen, die er tijdelijk en onder begeleiding konden wonen. Een gewaagde keuze. Woningcorporaties staken geld in de projecten, in Eindhoven was dat Trudo. Er ontstond echter een huurschuld, waarna de betrokken corporaties op een faillissement aanstuurden. Opgeteld ging het om een schuld van 2,6 miljoen euro.

Weggesluisd

Rol sluisde echter geld weg uit de ondernemingen, voorafgaand aan het faillissement: 443.000 euro uit het Art Hotel. Volgens Rol was dat 363.000 euro; dat geld werd bovendien aangewend om schuldeisers mee te betalen. Dat klopte deels, maar uiteraard was het niet geoorloofd.

Bovendien had Rol zijn eigen salaris in Rotterdam plotsklaps verdubbeld en 119 schilderijen weg laten halen. En dan de dure Rolls Royce die op de jaarrekening van Art Hotel stond, maar privé werd gebruikt door Rol... 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: